Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Αναβαθμίζονται 33 αθλητικοί χώροι στο Δήμο Αθηναίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 1.8 εκ. ευρώ δρομολογούνται έργα αναβάθμισης σε 33 αθλητικούς χώρους της πρωτεύουσας από τον Δήμο Αθηναίων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Άννα Ροκοφύλλου, υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση η οποία προβλέπει την υλοποίηση του έργου «Παρεμβάσεις σε Αθλητικούς Χώρους του Δήμου Αθηναίων» από τον ΟΠΑΝΔΑ. Στην τελετή υπογραφής παραβρέθηκε ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης.

Το έργο, προϋπολογισμού 1.897.200,00 ευρώ, σκοπό έχει την ασφαλέστερη χρήση των αθλητικών χώρων και τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει ο ΟΠΑΝΔΑ, στους αθλούμενους σε αυτούς τους χώρους (κυρίως γήπεδα μπάσκετ -βόλεϊ ).

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν έχουν ως εξής:

  • Οι υφιστάμενες μπασκέτες αντικαθίστανται με νέες ενώ κατασκευάζονται νέες βάσεις με οπλισμένο σκυρόδεμα σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΓΓΑ.
  • Αποξήλωση των υφισταμένων ιστών φωτισμού και αντικατάστασή τους με νέους καθώς και κατασκευή νέων βάσεων αγκύρωσης .
  • Ελαστικοποίηση των γηπέδων
  • Αντικατάσταση τμημάτων των περιφράξεων ή και όλης της περιμετρικής περίφραξης, όπου απαιτείται.
  • Υδροχρωματισμοί κερκίδων και περιμετρικών τοιχίων.

Τα 33 αθλητικά κέντρα που θα “μεταμορφωθούν”

ΧΩΡΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1 108 Α.Κ. Πλατεία Κουντουριώτου. ΚΟΥΚΑΚΙ
2α 116 Α.Κ. Σάμου & Ηπείρου. Στ. ΛΑΡΙΣΗΣ
2β 116 Α.Κ. Σάμου & Μεταξά. Στ. ΛΑΡΙΣΗΣ
3 117 Α.Κ. Λόφος Στρέφη. ΕΞΑΡΧΕΙΑ
4 213 Α.Κ. Πλατεία Πλυτά. ΓΟΥΒΑ
5 215 Α.Κ. Πυθέου & Γεωμέτρου. ΛΟΦΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
6 226 Α.Κ. Ευτυχίδου & Σπ. Μερκούρη. ΑΛΣΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ
7 227 Α.Κ. ΑΛΣΟΣ ΛΟΓΓΙΝΟΥ
8 239 Α.Κ. Σαρκουδίνου & Μούρραιη. Ν. ΚΟΣΜΟΣ
9 260 Α.Κ. Χέλντραιχ 15. Ν. ΚΟΣΜΟΣ
10 340 ΑΚ Οθρυος & Τρώων ΛΟΦΟΣ ΚΟΙΛΗΣ
11 343 Α.Κ. Τρώων & Αντωνιάδου. ΑΛΣΟΣ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ
12 402 Α.Κ. Λένορμαν & Κάδμου. ΚΟΛΩΝΟΣ
13 403 Α.Κ. Τιμαίου & Πύλου. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ
14 408 Α.Κ. Παρασκευοπούλου & Γιάνναρη. ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ
15 410 Α.Κ. Δυρραχίου & Μανιτάκη. ΣΕΠΟΛΙΑ
16 419 Α.Κ. Σωζοπόλεως & Λιοσίων. ΠΛ. ΑΤΤΙΚΗΣ
17 515 Α.Κ. Συρακουσών & Ανδριτσαίνης. ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ
18 517 Α.Κ. Καβάφη & Ζαφειροπούλου. ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ
19 518 Α.Κ. Μητσάκη & Πολυλά. ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ
20 528 Α.Κ. Σαβαγηνών & Διοπόλεως. ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ
21 538 Α.Κ. Πανδίωνος & Σάρωνος. ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ
22 539 Α.Κ. Αγ. Αντωνίου & Λ. Ιωνίας Πλατεία Εριουργίας. ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ
23 602 Α.Κ. Αντιόπης & Αρκεσίνης. ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ
24 604 Α.Κ. Ευελπίδων 18. ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
25 620 Α.Κ. Αυξεντίου & Μάτση. ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ
26 642 Α.Κ. Γεωργουλά & Παπαχριστοφόρου. ΠΟΛΥΓΩΝΟ
27 731 Α.Κ. Τσόχα & Μελά. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
28 735 Α.Κ. Νικήτα & Δαβάκη ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΩΝ
29 737 Α.Κ. Μηλέων & Λ.Αλεξάνδρας. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
30 738 Α.Κ. Λ. Ριανκούρ & Γερουλάνου. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
31 741 Α.Κ. Κεδρηνού & Δέγλερη
32 744 Α.Κ. Πλατεία Παλουμπιώτη. ΠΟΛΥΓΩΝΟ
33 747 Α.Κ. Γ. Παπανδρέου & Κανελλοπούλου. ΓΟΥΔΙ

Τι δήλωσαν Πατούλης, Μπακογιάννης και Ρακοφύλλου

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής: «Είχαμε δεσμευτεί ότι σταδιακά θα αλλάξουμε την εικόνα της Αττικής, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών και αυτό κάνουμε πράξη. Με την παρούσα σύμβαση και τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση έργων και παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της ασφάλειας, 33 αθλητικών χώρων στο Δήμο Αθηναίων. Παράλληλα ενθαρρύνουμε την αθλητική δραστηριότητα για όλους τους πολίτες, με στόχο το ευ ζην που είναι κυρίαρχο ζητούμενο, ειδικά την παρούσα δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Με συμμάχους μας τους Δήμους προχωράμε μπροστά, για μία καλύτερη Αττική, όπως αξίζει σε όλους τους πολίτες της».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης τόνισε από την πλευρά του: «Αυτή η συνεργασία, μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε ένα μεγάλο μέρος του σχεδιασμού μας, όχι μόνο για την δημιουργία αθλητικών και δημόσιων χώρων αλλά και για να συντηρήσουμε και να αναβαθμίσουμε τον αστικό εξοπλισμό της πόλης. Γιατί έχει μεγάλη σημασία να επενδύουμε στον δημόσιο χώρο ,έχει ακόμη μεγαλύτερη, να τον εκσυγχρονίζουμε και να τον προστατεύουμε. Είναι πεποίθηση και καθημερινή μας προσπάθεια, να δοθεί ακόμη περισσότερος ελεύθερος χώρος και χώροι δραστηριοτήτων και άθλησης στους πολίτες. Γιατί αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι η ποιότητα ζωής που μετριέται στην καθημερινότητα και τις γειτονιές. Και χαίρομαι γιατί σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε βρει έναν καλό σύμμαχο, την Περιφέρεια Αττικής και κυρίως τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη. Συνεχίζουμε την άψογη και δημιουργική συνεργασία μας».

Τέλος, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Άννα Ροκοφύλλου δήλωσε: «Είναι εξαιρετικά σημαντική στιγμή, πρώτα απ’ όλα, το γεγονός ότι συμπράττουν και συνεργάζονται αρμονικά ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης, η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων. Για όλους εμάς στον ΟΠΑΝΔΑ, που ο αθλητισμός δεν αποτελεί απλώς χόμπι, αλλά τρόπο ζωής, ήταν πρωταρχικό μας μέλημα η αναβάθμιση των ανοικτών αθλητικών κέντρων του ΟΠΑΝΔΑ. Κοινός μας στόχος με την Περιφέρεια Αττικής, την οποία και ευχαριστώ για την υποστήριξη και την χρηματοδότηση του έργου. Με αυτή τη σύμβαση, αποδεικνύουμε και στην πράξη ότι με τη συνεργασία μπορούμε να κάνουμε μικρά θαύματα».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ