Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

«Έλαμψε» το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Πεδίο του Άρεως

Δημοσιεύθηκε

στις

 Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κήρυξε την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στο Πεδίο του Άρεως, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου.

Το αναβαθμισμένο Πεδίο του Άρεως «ντύθηκε» γιορτινά και μετατράπηκε σ΄ένα μοναδικό θεματικό πάρκο, έτοιμο να υποδεχθεί τους πολίτες σε μία ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής και σε αγαστή συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γιώργο Δημόπουλο, την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη και τον Τομεάρχη Πολιτισμού – Περιφερειακού Συμβούλου κατεξοχήν αρμόδιου για τις θεατρικές και τις μουσικές εκδηλώσεις Χάρη Ρώμα, η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα πολυσυλλεκτικό και προσαρμοσμένο στις επιταγές των καιρών πρόγραμμα με πολλή μουσική, κέφι, χορό, λάμψη και φώτα σε «Μία γιορτή, για όλη την Αττική» με ελεύθερη είσοδο.

Ο κ. Πατούλης χθες το απόγευμα, Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, αφού περιηγήθηκε στο λαμπερό χριστουγεννιάτικο σκηνικό και στην υπαίθρια αγορά όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τους εμπόρους-μέλη της Ομοσπονδίας μικροπωλητών, φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, υπό τους ήχους της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα και με τη σύμπραξη της Υψιφώνου Μυρσίνης Μαργαρίτη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υφ. Παιδείας και Θρησκευμάτων Α. Συρίγος, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Πατούλη για την εικόνα του Πάρκου κάνοντας λόγο για θεαματική αναβάθμιση, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μ. Βιδάλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας,ο Τομεάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής- Περιφερειακός Σύμβουλος κατεξοχήν αρμόδιος για τις θεατρικές και τις μουσικές εκδηλώσεις, Χάρης Ρώμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Λαϊκώνκαι Υπαίθριων Αγορών Σ. Μελάς,η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Εθελοντισμού Ε. Μπαρμπαγιάννη, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα ισότητας Μ. Αγγελοπούλου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα ΚΤΕΟ Γ. Αγγελόπουλος, ο Διευθυντής Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής Χ. Πασβαντίδης και η ειδική συνεργάτης του Περιφερειάρχη σε θέματα αθλητισμού Χ.Γαλανοπούλου.

Με αφορμή την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε τα εξής:«Από την καρδιά της Αθήνας, «ανοίγουμε» ξανά στο κοινό και δίνουμε ξεχωριστό χρώμα και ζωή στον εμβληματικό χώρο του Πεδίου του Άρεως, το οποίο μετατρέπεται για είκοσι δύο ημέρες σε μια απέραντη γιορτινή σκηνή, όπου θα εναλλάσσονται ποικίλα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα, που θα ικανοποιούν όλα τα γούστα, για κάθε ηλικία. Καλούμε όλους τους πολίτες να το επισκεφθούν προκειμένου να μοιραστούμε μαζί τη χαρά των Εορτών και να υποδεχθούμε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση το 2022. Σ΄αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε χρειάζεται όλοι μαζί να προχωράμε με ενότητα, ελπίδα και αισιοδοξία πως του χρόνου θα μπορούμε να γιορτάσουμε χωρίς τις μάσκες, με χαμόγελα που θα φαίνονται στα πρόσωπά μας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Ευχαριστώ θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο, την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Μ. Βιδάλη, τον Τομεάρχη Πολιτισμού αρμόδιο για τις θεατρικές και τις μουσικές εκδηλώσεις Χάρη Ρώμακαι όλους τους συντελεστές και συνεργάτες που συνέβαλλαν στη διαμόρφωση του εορταστικού προγράμματος. Ευχαριστώ και όλους τους πολίτες που ήρθαν σήμερα εδώ και τους εύχομαι να απολαύσουν στο έπακρο τις εκδηλώσεις μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γιώργος Δημόπουλος επισήμανε: «Με όχημα τον Πολιτισμό και τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες που θα γεμίσουν το Πεδίον του Άρεως, αναβαθμίζουμε το Κέντρο της Αθήνας και στέλνουμε μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας ότι οι μέρες του νέου έτους θα είναι καλύτερες για όλους μας. Ανάβουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο για να λάμψει το φως των Χριστουγέννων στις καρδιές μας. Για να γεμίσει το Πάρκο μας από παιδικά χαμόγελα. Οι εκδηλώσεις, που με τόση αγάπη ετοίμασε η Περιφέρεια Αττικής, απευθύνονται σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Ευτυχισμένο το νέο έτος για εσάς και τις οικογένειές σας. Ας είναι το ξεκίνημα του 2022 αφετηρία μίας δημιουργικής χρονιάς. Χρόνια πολλά!».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη δίνοντας έμφαση σε ένα καλύτερο αύριο επισημαίνει: «Στο εμβληματικό πάρκο του Πεδίου του Άρεως με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, προσφέρουμε στους πολίτες ένα χαρμόσυνο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Η δύσκολη εποχή που βιώνουμε απαιτεί διεξόδους ευφορίας και αισιοδοξίας, εργαζόμαστε όλοι μαζί με πίστη και συνέπεια για ένα καλύτερο αύριο».

Ο Τομεάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής- Περιφερειακός Σύμβουλος κατεξοχήν αρμόδιος για τις θεατρικές και τις μουσικές εκδηλώσεις, Χάρης Ρώμας, δήλωσε: «Η πολιτική δεν πρέπει να είναι μόνο διαχείριση, αλλά κυρίως προσφορά. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που εμείς, στην Περιφέρεια Αττικής, προσφέρουμε στον κόσμο, για είκοσι δύο μέρες, ένα Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στο Πεδίο του Άρεως, εντελώς δωρεάν. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ο πολιτισμός μοιάζει πιο απαραίτητος και σωτήριος παρά ποτέ για την ψυχική μας υγεία. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, υποδεχόμαστε μικρούς και μεγάλους για να γιορτάσουμε μαζί στον χριστουγεννιάτικο κόσμο μας, με χαρά και ελπίδα!».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ