Ελάτε στην παρέα μας

Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Σταύρος Τσίρμπας: “Προτεραιότητά μας η δημιουργική απασχόληση των παιδιών”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δημιουργική απασχόληση των παιδιών είναι για τη νέα σχολική χρονιά προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή των Αγίων Αναργύρων – Καματερού, όπως τονίζει ο Δήμαρχος της πόλης Σταύρος Τσίρμπας.

O Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού αξιοποιώντας τις δράσεις του ΕΣΠΑ ξεκινά μια δυναμική προσπάθεια αναβάθμισης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) που λειτουργούν στον Δήμο , με σκοπό την διευκόλυνση των γονέων μέσα από την ΔΩΡΕΑΝ δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Τα ΚΔΑΠ θα στεγαστούν σε σχολεία των Αγίων Αναργύρων και Καματερού, μπορούν να φιλοξενήσουν παιδιά 5-12 ετών σε χρόνους πέραν του διδακτικού ωραρίου, ή του διευρυμένου διδακτικού ωραρίου, δηλαδή από τις 16.00 έως τις 20.00 μ.μ.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας τόνισε: «Βάζουμε ως προτεραιότητά μας για τη νέα σχολική χρονιά την προαιρετική δημιουργική απασχόληση των παιδιών της πόλης μας».

Στόχος της Διοίκησης είναι , πέραν της παροχής υπηρεσιών φύλαξης τις ώρες λειτουργίας των ΚΔΑΠ, να προσφέρονται  στα παιδιά  ΔΩΡΕΑΝ δραστηριότητες όπως η ρομποτική , η ρητορική, το θεατρικό παιχνίδι , η μουσική, δράσεις για το περιβάλλον – ανακύκλωση και πολλές άλλες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες οι οποίες θα τα βοηθήσουν τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν με ασφάλεια και να κοινωνικοποιηθούν μέσα από την εμπειρία της δημιουργίας.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι μητέρες εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, Ελεύθερες επαγγελματίες, Αυτοαπασχολούμενες, Άνεργες με κάρτα ανεργίας σε ισχύ και πατέρες εφόσον έχουν την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους που το φορολογητέο τους εισόδημα δεν ξεπερνά τα 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, τα 30.000€ για μητέρες με 3 παιδιά, τα 33.000€ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και τα 36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και πάνω.

Η διαδικασία συμμετοχής είναι εξαιρετικά απλή και η Δημοτική Αρχή για διευκόλυνση των γονέων δημιούργησε Γραφείο Πληροφοριών και Υποδοχής Αιτήσεων ΚΔΑΠ αναλαμβάνοντας την πλήρη διεκπεραίωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Καλέστε στο 213 2023663 ή στο 6949772255(κα Μουχλιανίτη Έφη) λάβετε πληροφορίες και ολοκληρώστε την διαδικασία υποβολής αίτησης εύκολα και απλά με την βοήθεια των εξειδικευμένων υπαλλήλων του Δήμου.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχής στο πρόγραμμα έως τις 20/05/2020.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ