Ελάτε στην παρέα μας

Αγίων Αναργύρων - Καματερού

“Πόλη της χρονιάς 2022” ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Δημοσιεύθηκε

στις

Την τιμητική διάκριση ως «πόλη της χρονιάς 2022», απέσπασε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, κατακτώντας έξι συνολικά βραβεία, στον καθιερωμένο πλέον θεσμό των βραβείων Best City Awards, όπου βραβεύονται οι Δήμοι που πρωταγωνιστούν σε όλη την Ελλάδα.

Η εκδήλωση βράβευσης των Δήμων που πρωτοστάτησαν με τη δράση τους ως «Έξυπνες Πόλεις» πραγματοποιήθηκε στη Θεατρική Σκηνή του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού κέρδισε δύο Χρυσά Βραβεία, ένα για τη «δημιουργία προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης μαθητών μέσω εικονικής πραγματικότητας, Δράσεις Ενθάρρυνσης-Ενημέρωσης Πολιτών για την Ανακύκλωση», και ένα δεύτερο για τη «Δημιουργία επιχειρηματικής θερμοκοιτίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Κοινωνική Συνοχή και Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Επίσης έλαβε ένα Αργυρό Βραβείο για τη «στρατηγική για την προώθηση της κινητικότητας του υδρογόνου. Βιώσιμη ηγεσία».

 

Τέλος, κέρδισε δύο Χάλκινα Βραβεία για τη «δημιουργία του πρώτου Σχολείου πανελλαδικά με Έξυπνο Φωτισμό στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Εκπαιδευτικές δομές», καθώς και για «την αναβάθμιση οδοφωτισμού με Smart φωτισμό στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού. Έξυπνος αστικός φωτισμός».

Επιστέγασμα της συνολικής προσπάθειας της διοίκησης αποδείχτηκε ο τίτλος «Smart Town of the Year 2022», πέραν των πέντε προαναφερθέντων βραβείων.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας παραλαμβάνοντας και τα πέντε βραβεία δήλωσε συγκινημένος: «Είναι μεγάλη η χαρά μου, μόλις δυόμιση χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης, η πόλη μας να λαμβάνει αυτή τη διάκριση. Είναι μεγάλη η τιμή για όλους μας, τα έργα μας και οι κόποι μας, να αναγνωρίζονται».

«Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο σε όλους τους δημότες μας, αλλά ειδικότερα στις νέες γενιές, ως παρακαταθήκη για μία όμορφη, πράσινη, ανθρώπινη και πάνω από όλα έξυπνη πόλη. Για ένα πραγματικό σημείο αναφοράς, μία πόλη- πρότυπο για την οποία όλοι θα είμαστε περήφανοι».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ