Ελάτε στην παρέα μας

Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Η παγκόσμια διοργάνωση First Lego League έρχεται στο Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα φεστιβάλ με τεράστιο ενδιαφέρον για τους συμμετέχοντες αλλά και τους θεατές διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού, στο οποίο θα συμμετέχουν ομάδες από όλη την Αττική.

Στο First Lego League Expo τα παιδιά θα επικεντρωθούν στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία, καθώς επίσης θα ερευνήσουν και θα δημιουργήσουν καινοτόμες και πρωτότυπες λύσεις.

Είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους.

Το θέμα του διαγωνισμού φέτος είναι τα μέσα μεταφοράς. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες θα προγραμματίσουν τα δικά τους ρομπότ πάνω στη θεματική αυτή ενότητα, αξιοποιώντας την εμπειρία και τη γνώση που έχουν αποκτήσει ολόκληρη τη χρονιά.

Παράλληλα με το διαγωνιστικό κομμάτι, στο χώρο θα φιλοξενηθεί έκθεση νέων τεχνολογιών με καινοτόμες προτάσεις όπως η ρομποτική, η εικονική πραγματικότητα, η επαυξημένη πραγματικότητα με live πειράματα.

Ο Διαγωνισμός Ρομποτικής «First Lego League» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 από τις 10:00 – 18:00 στο Κλειστό Γήπεδο Αγίων Αναργύρων, Σοφ. Βενιζέλου & Γ. Παπανδρέου, Άγιοι Ανάργυροι.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ