Ελάτε στην παρέα μας

Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Δήμος Αγ. Αναργύρων – Καματερού: “Έπεσαν” οι υπογραφές για την ολοκλήρωση του Κέντρου Κοινωνικών-Προνοιακών Υποδομών

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου που αφορά το Πολυδύναμο Προνοιακό Κέντρο στον Δήμο Αγ. Αναργύρων Καματερού εξασφάλισε σήμερα η Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού Σ. Τσίρμπας υπέγραψαν συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση της κατασκευής του «Κέντρου Κοινωνικών –Προνοιακών Υποδομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας». Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ, έχει χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια.

Στη συμπληρωματική σύμβαση προβλέπεται η χρηματοδότηση 1,7 εκατ. ευρώ από πόρους της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα οι υποδομές και το δίκτυο πρόσβασης.

Μετά την υπογραφή της Σύμβασης ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος επισκέφθηκαν το Πολυδύναμο Κέντρο το οποίο μεταξύ άλλων θα στεγάσει ΚΑΠΗ, ξενώνα ημιαυτόνομης διαβίωσης, κέντρο φυσικής αποκατάστασης, τμήμα πρόληψης, αγωγής υγείας, καθώς και τμήμα ψυχοκοινωνικής συμβουλευτικής υποστήριξης.

Ο Γ. Πατούλης με αφορμή την επίσκεψή του στο χώρο δήλωσε: «Η παρουσία μας σήμερα στον δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού έχει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Με τον συνάδελφο Δήμαρχο Σ. Τσίρμπα υπογράψαμε σήμερα την επέκταση της Προγραμματικής Σύμβασης με την οποία εξασφαλίζονται οι αναγκαίοι πόροι για να συνεχιστεί ένα σημαντικό έργο το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του Καματερού και συνολικά του δήμου. Πρόκειται για ένα κοινωνικό και προνοιακό κέντρο, ένα Κέντρο Υγείας το οποίο είχε σταματήσει πάνω από ένα χρόνο. Με την επέκταση της Προγραμματικής Σύμβασης που υπογράψαμε σήμερα εξασφαλίζονται κονδύλια περίπου 1,7 εκατ. ευρώ. Το έργο ξεκινά άμεσα προκειμένου να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό. Προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι η δημιουργία υποδομών που θα στηρίζουν και θα παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Είναι ευθύνη μας να στηρίξουμε τους κατοίκους της Αττικής και να συμβάλλουμε στην εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και της κοινωνικής συνοχής. Θέλω να συγχαρώ του δήμαρχο κ. Τσίρμπα για το σημαντικό έργο που υλοποιεί τόσο σε επίπεδο κοινωνικής μέριμνας, όσο και σε επίπεδο αναπτυξιακών υποδομών. Εκτός από τα ζητήματα της Ασφάλειας, Πολιτικής Προστασίας, διαχείρισης των ομβρίων υδάτων και βελτίωσης του οδικού δικτύου οφείλουμε να συνεργαστούμε και για έργα τα οποία σχετίζονται με την ίδια τη ζωή, με τον ίδιο τον άνθρωπο. Είμαι αισιόδοξος ότι σε λίγους μήνες θα είμαστε και πάλι εδώ για να το παραδώσουμε στους κατοίκους ολοκληρωμένες τις κτιριακές υποδομές και το δίκτυο πρόσβασης στο πολυδύναμο προνοιακό κέντρο. Ο πρώτος και δεύτερος βαθμός της αυτοδιοίκησης στην Αττική έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για ένα κοινό σκοπό, την πρόοδο και ευημερία των κατοίκων της Αττικής μας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σ. Τσίρμπας επισήμανε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την υπογραφή της επέκτασης της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με την Περιφέρεια Αττικής. Ευχαριστούμε πολύ τον Περιφερειάρχη που από την πρώτη στιγμή έδρασε ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και μετά από πολύ κόπο να ολοκληρωθεί ένα μεγάλο έργο για το Καματερό, ένα εμβληματικό κτίριο, το προνοιακό κέντρο. Με αυτή την επέκταση που υπογράψαμε σήμερα θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε όλους τους περιβάλλοντες χώρους και να διανοίξουμε δρόμους ώστε να γίνει προσβάσιμο για τους κατοίκους και μόνο όχι μόνο, να αποτελέσει ένα πόλο έλξης και ένα σημείο αναφοράς για την πόλη μας. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Πατούλη για όλες τις ενέργειές του και την κατανόηση που έδειξε από την πρώτη στιγμή που του ανέφερα το πρόβλημα το οποίο είχε ως συνέπεια να παγώσει για ένα χρόνο ένα τόσο σημαντικό έργο για την πόλη μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ