Ελάτε στην παρέα μας

Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Έπεσαν οι υπογραφές για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτηρίων στους Αγίους Αναργύρους

Δημοσιεύθηκε

στις

Πράσινο” φως για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού δίνει η χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής

Την εκκίνηση της διαδικασίας για την υλοποίηση των έργων ενεργειακής αναβάθμισης τεσσάρων σχολικών μονάδων στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (2ο, 3ο Γυμνάσιο και 1ο, 2ο ΓΕΛ Αγ.Αναργύρων) σήμανε η ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Αττικής (2014-2020) . Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στα 860.557 €, ενώ η επιλέξιμη δαπάνη μέσω του Προγράμματος της Περιφέρειας ανέρχεται σε 620.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής και εντάσσεται στον  Άξονα Προτεραιότητας 4. Η πρόσκληση που έχει εκδοθεί από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας αφορά σε 54 Δήμους (εξαιρούνται οι Δήμοι που συμμετέχουν σε ΟΧΕ/ΒΑΑ) και έχει συνολικό προϋπολογισμό 24,9 εκ. ευρώ. Ο κάθε Δήμος έχει συγκεκριμένο επιλέξιμο προϋπολογισμό για την υλοποίηση των παρεμβάσεών του, ανάλογα με το πληθυσμιακό του μέγεθος.

Ειδικότερα οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στα κτίρια θα είναι οι εξής:

• Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο δώμα των κτιρίων με επίστρωση θερμομονωτικών πλακών

• Τοποθέτηση συστήματος θερμομόνωσης περιμετρικά του κτιρίου του 1ου Λυκείου με πλάκες πετροβάμβακα

• Εγκατάσταση νέου συστήματος θέρμανσης με συστοιχία αντλιών θερμότητας τύπου αέρος – νερού και δύο θερμοδοχεία

• Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων από φωτιστικά τύπου LED.

• Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων.

• Εφαρμογή συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).

Με τις παραπάνω παρεμβάσεις εκτιμάται ότι η ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας θα ανέλθει στις 853.162,40kWh. Με την ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου της πράξης τα τέσσερα σχολικά κτίρια, θα έχουν παραδοθεί ενεργειακά αναβαθμισμένα στην τελική ανώτερη κατηγορία Α+, με ποσοστό συνολικής εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας 86 % και μείωση εκπομπών CO2 κατά 83%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ