Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Cossack Art Festival Athens: Στο Πάρκο Ασυρμάτου για την ενίσχυση των Ουκρανών προσφύγων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο δήμος Αγίου Δημητρίου υποδέχεται το διήμερο Φεστιβάλ «Cossack Art» στο Πάρκο Ασυρμάτου.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα, η ΜΚΟ «Βορυσθένης», η ΜΚΟ «Άνεμος Ανανέωσης/Wind of Renewal», η ΜΚΟ «GR4UA» και η Συντονίστρια Διεθνών Προγραμμάτων Σβιτλάνα Τσορνένκα πραγματοποιούν υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίου Δημητρίου και της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα το Διεθνές Φεστιβάλ «Cossack Art Festival Athens», στο Πάρκο Ασυρμάτου στις 15 & 16 Οκτωβρίου 2022 και ώρες 12:00-22:00.

Ένα διήμερο για τον εορτασμό της Αγίας Σκέπης που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία εδώ και 5 χρόνια, με πλούσιο πολυπολιτισμικό πρόγραμμα που συναρπάζει και κινητοποιεί τους επισκέπτες αφού γίνεται πάντα και πρωτίστως για καλό σκοπό!

Οι δράσεις του φεστιβάλ είναι πολλές και ιδιαίτερες:
-Συναυλίες
-Μουσικοχορευτικές παραστάσεις
-Εκθέσεις έργων τέχνης από την Ουκρανία
-Φιλανθρωπικό παζάρι
-Εργαστήρια για παιδιά και ενηλίκους
-Λαχειοφόρος αγορά
-Δώρα και εκπλήξεις

Πιο αναλυτικά, στο φετινό Φεστιβάλ «Cossack Art» οι επισκέπτες θα απολαύσουν χορευτικά και τραγουδιστικά συγκροτήματα παιδιών και ενηλίκων από όλες τις ουκρανικές οργανώσεις της Αθήνας ενώ θα γνωρίσουν και ταλαντούχους Ουκρανούς καλλιτέχνες που βρίσκονται προσωρινά στην Ελλάδα λόγω του πολέμου. Μαζί θα εμφανιστούν και ελληνικά συγκροτήματα ενώ το παζλ της πολυπολιτισμικότητας συμπληρώνουν συλλογικότητες της διασποράς της Γεωργίας, Ρουμανίας, Μολδαβίας, Πολωνίας, Τσεχίας και του Αφγανιστάν που θα παρουσιάσουν τις παραδόσεις των λαών τους.
Στο πρόγραμμα και η μοναδική χορωδία δωματίου της Γαλικίας «Yevshan» καθώς και η τεχνική του «Combat Hopak», μιας ιδιαίτερης πολεμικής τέχνης της Ουκρανίας, από παιδιά του αθλητικού συλλόγου «Uspikh».

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Illaria, μια διάσημη τραγουδίστρια της Ουκρανίας με ελληνικές ρίζες και να θαυμάσουν τη φιλανθρωπική έκθεση με έργα Ουκρανών μαστόρων της λαϊκής τέχνης και χειροτεχνίας καθώς και μαστόρων από πολλές άλλες χώρες. Μαζί, η έκθεση των έργων που ζωγράφισαν παιδιά από την Ουκρανία με θέμα «Η ζωή των Κοζάκων» καθώς και οι δημιουργίες της Ουκρανής καλλιτέχνιδας Olga Haydamaka.

Μια βουτιά στις γαστρονομικές γεύσεις διαφορετικών χωρών του κόσμου θα προσφέρει ταξίδια στον ουρανίσκο ενώ τα ιδιαίτερα master classes όπως εκείνο της κατασκευής της κούκλας Motanka ή εκείνο της Ζωγραφικής Petrykiv, είδος που συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της Unesco, με τη διάσημη Ουκρανή καλλιτέχνιδα Nataliya Stativy θα δώσουν και μια πολύπλευρη εκπαιδευτική νότα στο φεστιβάλ.

Στο χώρο θα λειτουργεί 360 Selfie Spot Video Booth για να γίνουν και οι απαραίτητες σέλφι ενώ οι επισκέπτες θα έχουν και την ευκαιρία να προμηθευτούν δώρα και μοναδικά χειροποίητα αναμνηστικά, που θα βρουν απ’ άκρη σ’ άκρη του φεστιβάλ.

Αν και η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν, κάθε έσοδο από τις πωλήσεις χειροτεχνημάτων, εδεσμάτων ή τυχόν δωρεών θα διατεθεί στους πρόσφυγες της Ουκρανίας καθώς και στις ανάγκες όσων παραμένουν στη χώρα υπομένοντας τις άθλιες συνθήκες ζωής, που επιφέρει καθημερινά ο πόλεμος.

Στον ευρύτερο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν κουτιά συλλογής χρημάτων για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας ενώ μπορείτε και να συνεισφέρετε κάνοντας κατάθεση της δωρεάς σας στον παρακάτω λογαριασμό
Τράπεζα Πειραιώς
IBAN GR5001720180005018091082866
SWIFT/BIC PIRBGRAA

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ