Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

«Το νέο λύκειο και η προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις»: Διαδικτυακό σεμινάριο με συμμετοχή του Κ.Φ. Αγίου Δημητρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Το νέο λύκειο και η προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις» διοργανώνει το skywalker.gr στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Βγαίνουμε μπροστά». Το σεμινάριο πραγματοποιείται με αφορμή τις επερχόμενες πανελλαδικές εξετάσεις.

Το δίωρο διαδικτυακό σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 και ώρα 15:00 μέσω της πλατφόρμας Zoom και θα μεταδοθεί δημόσια ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή του στο Facebook του skywalker.gr-Εργασία στην Ελλάδα ώστε το κοινό να μπορέσει να το παρακολουθήσει αλλά και να υποβάλει γραπτά ερωτήματα. Θα μεταδοθεί επίσης live από το site vgainoumemprosta.skywalker.gr αλλά μόνο για παρακολούθηση.

Στο σεμινάριο είναι επίσημα καλεσμένο το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Πού απευθύνεται το σεμινάριο

Το διαδικτυακό σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και γονείς, σε υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων και σε εκπαιδευτικούς.

Πρόγραμμα σεμιναρίου και θεματικοί άξονες

15:00-16:15
Εισηγητής: Γεώργιος Γατούδης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης & Καριέρας, Επιστημονικός Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων LABORA.

  • Οι νέες αλλαγές στο λύκειο (συμπλήρωση μηχανογραφικού, ελάχιστη βάση εισαγωγής κ.ά.).
  • Τα επαγγέλματα του μέλλοντος (σύνδεση με την αγορά εργασίας, επιπτώσεις λόγω της πανδημίας του Covid-19).
  • Έξυπνα βήματα για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού σημειώματος (λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουν οι μαθητές, ειδικά μαθήματα, μετεγγραφές).
  • Συμβουλές των τελευταίων ημερών πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

16:15-17:00
Εισηγήτρια: Αλεξάνδρα Καππάτου, Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος, Συγγραφέας

  • Αιτίες και πιθανοί τρόποι εκδήλωσης του άγχους στους μαθητές-υποψήφιους.
  • Τεχνικές διαχείρισης του άγχους από τους μαθητές και τους γονείς.
  • Συμβουλές των τελευταίων ημερών πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το site https://vgainoumemprosta.skywalker.gr/panelinies και να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο Facebook Event Online σεμινάριο: «Το νέο λύκειο και η προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις».

Επιπλέον, μπορούν να δουν το video του διαδικτυακού σεμιναρίου: «Το νέο λύκειο και η προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις» από εδώ:

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ