Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Αγίου Δημητρίου με το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στέλιος Μαμαλάκης: «Το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου μας αποτελεί τη ραχοκοκαλιά ενός αποτελεσματικού και πλήρως λειτουργικού συστήματος διοίκησης».

 

Σε ιδιαίτερα καλό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Στέλιου Μαμαλάκη, με τον πρόεδρο Χριστόδουλο Ευθυμίου και σύσσωμο το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος και τα μέλη του Σωματείου εστίασαν σε καίρια ζητήματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό και την καλύτερη δυνατή συνεργασία διοίκησης και εργαζομένων.

Ο κ. Μαμαλάκης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των εργαζομένων επισημαίνοντας ότι «το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου αποτελεί τη ραχοκοκαλιά ενός αποτελεσματικού και πλήρως λειτουργικού συστήματος διοίκησης». Στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς καθημερινά διαπιστώνει ότι πρόκειται για στελέχη που διαθέτουν υψηλή κατάρτιση στο αντικείμενο τους και έχουν τη διάθεση να συμβάλλουν έμπρακτα στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι βούλησή του είναι να υπάρχει μια διαρκής και ειλικρινής επικοινωνία με τους εργαζόμενους. «Η πόρτα του γραφείου μου θα είναι ανοιχτή για εσάς ανά πάσα στιγμή. Αποτελείτε την ατμομηχανή του δήμου μας. Κοινός στόχος μας η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και η καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του δήμου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαμαλάκης.

Μεταξύ άλλων τη συνάντηση απασχόλησαν τα παρακάτω θέματα:

• Υγιεινή και ασφάλεια: Ο κ. Μαμαλάκης υπογράμμισε τη σημασία της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, θέτοντας το ζήτημα ως ύψιστης προτεραιότητας
• Αναθεώρηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας: Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην υλοποίηση ενός νέου, λειτουργικού και αποτελεσματικού Οργανισμού, ο οποίος αναμένεται να έχει καταρτιστεί εντός εξαμήνου. Με αφορμή το νέο οργανισμό και την κατάργηση των Νομικών Προσώπων του Δήμου, συμφωνήθηκε και η καθιέρωση αντικειμενικών και δίκαιων κριτηρίων αξιολόγησης των εργαζομένων.
• Στήριξη των συμβασιούχων: Ο κ. Μαμαλάκης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Σωματείου για την αμέριστη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής στα δίκαια αιτήματα των συμβασιούχων.
• Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας: Ο κ. Μαμαλάκης τόνισε ότι θα εργαστεί μαζί με τους συνεργάτες του αντιδημάρχους και εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους για την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και στέγασης των υπηρεσιών.
• Οικονομικά ζητήματα: Έγινε εις βάθος συζήτηση για τα οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο, καθώς η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε καταθέσει ως όφειλε προϋπολογισμό για το 2024.
• Προσλήψεις: Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις συνεχείς προσπάθειές του για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου, δίνοντας έμφαση στις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Μάλιστα για την κάλυψη των αναγκών στις ανταποδοτικές υπηρεσίες θα υποβάλει άμεσα αίτημα για άμεση πρόσληψη προσωπικού. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι σε συνεργασία με τους υπόλοιπους δημάρχους θα διεκδικήσει την επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο ζήτημα της παροχής γάλακτος, όπου ο δήμαρχος τόνισε ότι μόλις διαπιστώθηκε η διακοπή της παροχής του από συγκεκριμένο ανάδοχο, υπήρξε άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και εξασφαλίστηκε η ομαλοποίηση της διανομής. Με αφορμή το προγραμματισμό της κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο κ. Μαμαλάκης, θέλοντας να υπογραμμίσει συμβολικά τη βαρύτητα που δίνει στο ανθρώπινο δυναμικό του δήμου, εκδήλωσε την πρόθεσή του η πρωτοχρονιάτικη πίτα του σωματείου να εξασφαλιστεί με προσωπικά του έξοδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ