Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Παναγούλεια: Γιορτάζουμε την ειρήνη και την αλληλεγγύη παρέα με το Δήμο Αγίου Δημητρίου – Το πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά από απουσία δύο ετών, λόγω της πανδημίας, οι καθιερωμένες εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης και πολιτισμού, “Παναγούλεια” και Ειρηνοδρομία, επανέρχοντα στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα που ξεκινάει στις 7 και κορυφώνονται στις 15 Μαΐου.

Το πλούσιο πρόγραμμα των φετινών Παναγουλείων, που έχει επιμεληθεί ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου, ξεκινάει φέτος με μια ξεχωριστή εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 και ώρα 18:30, με μια συζήτηση για την ανάδειξη του Αλέξανδρου Παναγούλη σε λαϊκό ήρωα και σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα.

Προσκεκλημένοι Ομιλητές
► Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Καθηγητής ΕΚΠΑ
► Δημήτρις Γαρρής, Υποψήφιος Διδάκτωρ ΕΚΠΑ

Απαγγελία ποιημάτων
► Μαρία Κιάμου-Πέτρου
Συντονισμός
► Γιώτα Μήκου

Στη συνέχεια:

 8 Μαΐου • Έκθεση φωτογραφίας για την Ειρήνη

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 και ώρα 18:30, στην αίθουσα εκθέσεων του Δημαρχείου Αγίου Δημητρίου (Αγ. Δημητρίου 55 – 1ος όροφος), θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με θέμα “Ειρήνη είναι τα δικαιώματα των παιδιών”.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως τις 27-5-2022 (Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:30 έως 20:30).

 

8 Μαΐου • Αντιπολεμική χορευτική παράσταση

Στις 8 Μαΐου 2022, ώρα 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”, ο Τομέας Χορού του Δήμου Αγίου Δημητρίου χορεύει για την Ειρήνη.

☮️ “Δώστε στην ειρήνη μία ευκαιρία” είναι ο τίτλος που δανειζόμαστε για μια χορευτική παράσταση, γεννημένη από την ανάγκη να σταματήσει το ανθρώπινο κακό, κι όσο κι αν απευθυνόμαστε σε κωφούς, θα θέλαμε να συντονίσουμε αυτήν την ανάγκη μας με εκείνη του κοινού και με τη δύναμη της τέχνης να συμπαρασταθούμε στην ανθρώπινη αδικία και τον πόνο, μιλώντας την γλώσσα του σώματος.

Περισσότερα➡

 

10 – 13 Μαΐου • Αντιφασιστικό – Αντιπολεμικό αφιέρωμα ταινιών

Με την προβολή τριών ταινιών αντιφασιστικού – αντιπολεμικού περιεχομένου ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, ευαισθητοποιεί και αναδεικνύει την ανάγκη να επικρατήσει η παγκόσμια Ειρήνη.

Οι προβολές θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” (Αγ. Δημητρίου 55), ως εξής:

► Τρίτη 10 Μαΐου • “Ο Τζόνι πήρε το όπλο του”
► Τετάρτη 11 Μαΐου • “Ο γιος του Σαούλ”
► Παρασκευή 13 Μαΐου • “Το κύμα”

Ώρα έναρξης των προβολών: 21:00

 

14 Μαΐου • Μεγάλη Rock συναυλία

Υπόγεια Ρεύματα και Ενδελέχεια.

Δύο συγκροτήματα της θρυλικής ροκ σκηνής των ’90s, σε μια συναυλία, το Σάββατο 14 Μαΐου και ώρα 20:30, στην πλατεία Παναγούλη.

 

15 Μαΐου • Ειρηνοδρομία 2022

«Τρέχουμε για την Ειρήνη, κερδίζουμε τη Ζωή»

Η Ειρηνοδρομία 2022 θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Μαΐου στον Άγιο Δημήτριο, στο πλαίσιο των καθιερωμένων εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη.
Περιλαμβάνει αγώνες 10χλμ., 5χλμ. και 2,5χλμ., καθώς επίσης και μια διαδρομή ευαισθησίας 1.000μ. Οι αγωνιστικές διαδρομές είναι πιστοποιημένες και οι αγώνες έχουν την έγκριση του ΣΕΓΑΣ.

«Η Δημοκρατία, η ειρήνη και η Συμπερίληψη είναι το τρίπτυχο των αξιών που αναδεικνύει η Ειρηνοδρομία. Είναι οι αξίες που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε ως κοινωνία και ως άνθρωποι σήμερα. Λέμε ναι στα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, ναι στα παιδιά, ναι στην ειρήνη, ναι στο πολιτισμό, τον αθλητισμό και την εκπαίδευση».

Περισσότερα➡

 

 15 Μαΐου • Παναγούλεια 2022 • Συναυλία

Οι εκδηλώσεις των Παναγουλείων κορυφώνονται την Κυριακή 15 Μαΐου με το πολιτικό μνημόσυνο για τον αγωνιστή Αλέκο Παναγούλη και συναυλία του Δημοτικού Ωδείου “Μίκης Θεοδωράκης”.

► Ώρα 20:00 • Πολιτικό μνημόσυνο στο μνημείο του Αλέκου Παναγούλη
► Ώρα 20:30 • Χαιρετισμός της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου
► Ώρα 21:00 • Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου “Μίκης Θεοδωράκης”

Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη και του Μ. Χατζιδάκι. Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία και Κιθαριστικό Σύνολο του Δημοτικού Ωδείου. Τραγουδούν οι καθηγητές του Ωδείου Ι. Ηλιοπούλου και Δ. Λογαράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ