Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

“Θέατρο Για Όλους” στο Δήμο Αγίου Δημητρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με θεατρικές σκηνές της Αθήνας, καθιερώνει τη δράση: Θέατρο Για Όλους , μέσα από την οποία, οι δημότες Αγίου Δημητρίου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν παραστάσεις, με σημαντικά μειωμένη τιμή εισιτηρίου.

Αναφερόμενος στη δράση ο Δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης επισημαίνει ότι ο Δήμος προχώρησε στην υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης «Θέατρο Για  Όλους» με στόχο να ενθαρρύνει του πολίτες να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις με  εισιτήρια που θα είναι σε προνομιακές τιμές. Στη συνέχεια πρόσθεσε: « Όπως έλεγε και ο Μπρέχτ: Το θέατρο δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Μπορεί όμως να αλλάξει τους θεατές. Αυτοί αν θέλουν μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο».

Όπως αναφέρει η  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αγγελική Σαραβελάκη: «Η δράση αυτή απευθύνεται σε όλους τους δημότες μας και είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πολιτιστική ζωή, αφού ενισχύει την κοινωνική συνοχή, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν αποκλείεται από αυτήν».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν για επιπλέον πληροφορίες  να απευθύνονται στο Τμήμα Πολιτισμού ΤΗΛ 2109760505//2109733370  EMAIL [email protected]

Τρέχουσα προσφορά

Η πρεμιέρα της δράσης «Θέατρο Για Όλους» γίνεται με την παράσταση «ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΩΡΟΠΟΣ», στο Θέατρο NOUS,  από την Τρίτη 9 Απριλίου 2024. Για την παράσταση αυτήν διατίθενται στους Δημότες Αγ. Δημητρίου-  100 κουπόνια με έκπτωση 60%, η οποία διαμορφώνει την τελική τιμή του ατομικού εισιτηρίου στα  8 ευρώ.

Τα κουπόνια είναι ατομικά και εξαργυρώνονται αποκλειστικά και μόνο στο ταμείο του Θεάτρου NOUS (Τροίας 34, Κυψέλη). Οι  Δημότες μπορούν να τα παραλαμβάνουν, από τα γραφεία της Διεύθυνσης Πολιτισμού (Αγ. Δημητρίου 216 & Ειρήνης 17),  από τη Τρίτη 9 Απριλίου 2024,

Μέρες και ώρες παραλαβής κουπονιών:

  • Δευτέρα έως Παρασκευή (πρωϊνές ώρες): 08:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.
  • Δευτέρα & Τετάρτη (απογευματινές ώρες): 17:00μ.μ. – 19:30 μ.μ.

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων:

  • ΤΕΤΑΡΤΗ:19:30 μ.μ.
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 21:30 μ.μ.
  • ΣΑΒΒΑΤΟ: 18:30 μ.μ. & 21:30 μ.μ.
  • ΚΥΡΙΑΚΗ: 19:30 μ.μ.

(Για ομαδικές κρατήσεις τηλέφωνο επικοινωνίας:6908228704)

Για διαθεσιμότητα θέσεων τις μέρες και ώρες των παραστάσεων οι ενδιαφερόμενοι κάτοχοι κουπονιών /εισιτηρίων μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 210-8237333

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Η θεατρική παράσταση «ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΩΡΩΠΟΣ», του Θεάτρου NOUS, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Τάσου Ιορδανίδη, βασίζεται στο κλασικό –πλέον- έργο της  βρετανικής φαρσο-κωμωδίας, του Antony Neilson,  “The Lying Kind». Μια καλογραμμένη φάρσα, μεταφέρεται στα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας όπου δύο αστυνομικοί έρχονται αντιμέτωποι με την πιο δύσκολή επιχείρηση της αστυνομικής τους καριέρας. Ο Σπύρος και ο Κώστας, κολλητοί φίλοι από το νηπιαγωγείο εργάζονται στο αστυνομικό τμήμα Ωρωπού, όταν για κακή τους τύχη η υπηρεσία τους την ημέρα του Πάσχα δεν θα κυλήσει ομαλά. Όσο περνάει η ώρα τόσο τα γεγονότα περιπλέκονται και οι παρεξηγήσεις διαδέχονται η μια την άλλη. Οι πρωταγωνιστές του έργου χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που ορίζει η φάρσα σα θεατρικό είδος προσπαθούν με παιδική αφέλεια και σκανδαλώδη πρόθεση να μεταφέρουν τον θεατή σε μια ακραία πραγματικότητα.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Σπ. Πούλης, Κ. Αποστολάκης, Μ. Πίντζης, Αντ. Καλομοιράκης, Κ. Χριστοφορίδου. Σκηνοθεσία / Διασκευή: Τάσος Ιορδανίδης , Κοστούμια: Κ. Ανδρικοπούλου, Φωτισμοί: Γ. Φωτόπουλος.

Η παράσταση έχει διάρκεια δύο ώρες με διάλλειμα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ