Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Επίσκεψη του πρώην υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 12/3/2024 στο Δημαρχείο με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, βουλευτή Β3, Νότιου Τομέα Αθηνών.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο και τη δημοτική ομάδα για την πορεία των έργων του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης (το οποίο θεσπίστηκε επί των ημερών του), για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, για τον σχεδιασμό και τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τ. Θεοδωρικάκος: «Θέλησα να ενημερωθώ ως εν ενεργεία βουλευτής της περιοχής, έχοντας πάντα κατά νου ότι η αυτοδιοίκηση είναι το πεδίο που κρίνονται όλα, γιατί είναι δίπλα στον πολίτη καθημερινά». Ο πρώην υπουργός εξέφρασε ακόμα αμέριστη στήριξη του στον νέο Δήμαρχο, Στέλιο Μαμαλάκη, που όπως είπε «είναι ενωτικός, αποτελεσματικός και έχει δημιουργήσει μια δυναμική ομάδα, ικανή να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου».

Από την πλευρά του, ο Στέλιος Μαμαλάκης επεσήμανε ότι ο Δήμος Αγίου Δημητρίου υστερεί σε υποδομές έναντι των όμορων Δήμων και χρειάζεται να γίνουν πολλά για να προσεγγίσει τα επίπεδα διαβίωσης που ορίζουν μια σύγχρονη πόλη. «Ερχόμαστε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, να εξορθολογίσουμε και να εξυγιάνουμε τα οικονομικά του Δήμου, για να μπορέσουμε στη συνέχεια, άμεσα, να δημιουργήσουμε έναν Αναπτυξιακό Οργανισμό, που θα μπορέσει να υλοποιήσει τον σχεδιασμό μας για την πόλη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κρίσιμο να στηριχτεί ο Δήμος σε χρηματοδότηση & προσωπικό

Υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι κρίσιμο να στηριχτεί ο Δήμος από την κεντρική διοίκηση σε χρηματοδότηση και σε προσωπικό, για να μπορέσει να ολοκληρώσει σημαντικά έργα, όπως το κολυμβητήριο, το γήπεδο ποδοσφαίρου και την εμβληματική ανάπλαση του πάρκου του Ασυρμάτου.

«Παρά τα πολλά και σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και απορροφούν μεγάλο μέρος της καθημερινότητας μας, εξακολουθούμε να οραματιζόμαστε και να σχεδιάζουμε την πόλη που μας αξίζει ως πολίτες του Αγίου Δημητρίου. Σ΄ αυτήν την προσπάθεια συνεχίζουμε να ακούμε τους συμπολίτες μας», κατέληξε ο Στέλιος Μαμαλάκης.

Οι συμμετέχοντες

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι: Οικονομικών Ιωάννης-Μάριος Μπάντος, Καθαριότητας & Πρασίνου Κωνσταντίνος Κυριακάκης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Ψηφιακής Ανασυγκρότησης Βασίλειος Ζαχαριάς, Τεχνικών Υπηρεσιών Γεώργιος Κάππος, Κοινωνικής Μέριμνας Αθανάσιος Μπαμπάνας, Αθλητισμού & Παιδικών Κατασκηνώσεων Ευάγγελος Μπούρης, Παιδείας Μαρία Αχουλιά- Σκριβάνου, Διοίκησης & ΚΕΠ Ελένη Κοντόγγονα, Πολιτισμού Αγγελική Σαραβελάκη, ο Γενικός Γραμματέας Λεωνίδας Αμπελιώτης. Παρέστησαν επίσης ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα εποπτείας και συντονισμού του Γραφείου Δημάρχου Παντελής Ζωίλης, και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα λειτουργίας του Γραφείου Μικρών Έργων, Ευάγγελος Μαλαθούνης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ