Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Εγκαινιάστηκε το μεγάλο έργο του Υπόγειου Χώρου Στάθμευσης στο Δημοτικό Στάδιο στον Άγιο Δημήτριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 25 Ιουλίου, το πολυαναμενόμενο έργο κατασκευής του υπόγειου χώρου στάθμευσης, που βρίσκεται εντός του Δημοτικού Σταδίου όπου θα στεγαστεί ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Πρόκειται για ένα έργο, σχεδιασμένο εδώ και πολλά χρόνια και ιδιαίτερα σημαντικό για την πόλη του Αγίου Δημητρίου, αφού θα συμβάλλει όχι μόνο στην καθαριότητα και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής που είναι και η νότια είσοδος της πόλης, αλλά και στη διασφάλιση του στόλου οχημάτων του Δήμου, που αποτελούν ένα πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο.

Το έργο ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2019 και υλοποιήθηκε με δανειοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων (ΤΠ & Δ) συνολικού ποσού 2.583.503,82 €, το οποίο χρηματοδοτείται σε ποσοστό 75% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) και σε ποσοστό 25% από πόρους του (ΤΠ & Δ).

Στα εγκαίνια «το παρών έδωσαν» εκτός από τη Δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου, και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, κ. Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, ο νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης,  ο βουλευτής Νοτίου Τομέα, κ. Γιώργος Μπαλάφας και η εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, κ. Πατίδη. Παρόντες ακόμη, ήταν οι αντιδήμαρχοι Άγγελος Γαβαλάς, Αναστάσιος Σοφιανόπουλος, Νικόλαος Συρράκος, Σπήλιος Διαβολίτσης και Αναστάσιος Αδαμόπουλος, καθώς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και η νεοεκλεγείσα Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Γεωργία Αδαμοπούλου. Στην τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Χριστόδουλου Ευθυμίου, τόνισε την αξία του έργου και την ανάγκη να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο οι υποδομές, ο εξοπλισμός και οι συνθήκες εργασίας.

dav

Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που καταφέραμε να ολοκληρωθεί ένα σημαντικό έργο που ξεκίνησε να σχεδιάζεται από τον πρώην δήμαρχο Παντελή Ειρηνάκη. Οφείλω να συγχαρώ όλους τους αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, που εργάστηκαν για τη μελέτη και την υλοποίηση του έργου, αλλά και την προετοιμασία για τη λήψη αυτού του δανείου που έχει ιδιαίτερα προνομιακούς όρους. Πολύτιμη ήταν η συμβολή του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, που στηρίζει την Αυτοδιοίκηση στην υλοποίηση έργων με περιβαλλοντική αξία. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αναβάθμιση των υποδομών και εγκαταστάσεων του Δήμου, αλλά και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού. Έτσι σε συνδυασμό με την  αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού πετυχαίνουμε τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου μας, παράλληλα με την βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών».  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ