Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου για σεξιστικά δημοσιεύματα στο Facebook

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την παρακάτω ανακοίνωσή της, η οποία υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου, κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 8-7-2020, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου, καταγγέλλει ακραία σεξιστικά δημοσιεύματα στο Facebook.

H σχετική ανακοίνωση: 

“Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναδειχθεί πλέον στο προσφιλέστερο μέσον ανταλλαγής ιδεών, παρέχοντας στον κάθε πολίτη εύκολο και άμεσο  τρόπο να ασκεί την κριτική του προς κάθε κατεύθυνση.

Αποτελούν χρήσιμο, σύγχρονο εργαλείο επικοινωνίας των ανθρώπων, παρά το γεγονός ότι πολύ συχνά, φιλοξενούν δημοσιεύσεις χωρίς εμπεριστατωμένο λόγο, αλλά ως «ατάκτως ερριμμένες» απόψεις, με στόχο τον εντυπωσιασμό, αλλά και την παραπλάνηση του αναγνώστη.

Με το ίδιο τρόπο, πολύ συχνά, επίσης, αναρτώνται απόψεις εμφανούς ή συγκαλυμμένου φασισμού και ρατσισμού.

Δεν μας ξενίζει το γεγονός ότι βλέπουν το φως της δημοσιότητας ακραίες ρατσιστικές, σεξιστικές και αντιφεμινιστικές απόψεις. Γνωρίζουμε ότι η επίτευξη της ισότητας των φύλων, αλλά και γενικότερα της αποδοχής και του σεβασμού της κάθε είδους διαφορετικότητας θέλει προσπάθεια, αγώνα και πολύ δρόμο ακόμα για να εμπεδωθεί από την κοινωνία μας.

Μας ανησυχεί, όμως, να βλέπουμε άτομα που εμπλέκονται με την αθλητική –και κατά συνέπεια με τη γενικότερη- διαπαιδαγώγηση των παιδιών, να εκφράζονται με ακραίο σεξιστικό λόγο, ασκώντας κριτική απέναντι σε άτομα του Δημοτικού Συμβουλίου, από το βήμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ένα τέτοιο γεγονός έπεσε στην αντίληψή μας πρόσφατα, όταν ο κ. Γιάννης Πίτσας, γυμναστής και προπονητής του Γ.Σ. Πήγασος, που δραστηριοποιείται στην πόλη του Αγίου Δημητρίου, ανάρτησε χυδαία σεξιστικά σχόλια, θέλοντας να ασκήσει κριτική σε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές και καλεί σε εγρήγορση κάθε ευαισθητοποιημένο, απέναντι στα θέματα της ισότητας, πολίτη, ώστε να απομονώνονται πριν διασπείρουν το δηλητήριό τους στην κοινωνία.

Επιπλέον, έχοντας από το νόμο την αρμοδιότητα να εισηγείται θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο,

  • καλεί τα μέλη του σώματος να καταδικάσουν όχι μόνο το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, αλλά και τη γενικότερη συμπεριφορά και
  • να αποσταλεί σχετική επιστολή στο Γ.Σ. Πήγασος και στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ