Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Άρχισε η διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγίου Δημητρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε  σήμερα Τετάρτη 10/4 και συνεχίζεται: την Πέμπτη 11/4, την Παρασκευή 12/4, τη Δευτέρα 15/4 και την Τρίτη 16/4 η αναδρομική διανομή τροφίμων μακράς διαρκείας σε ωφελούμενες οικογένειες της Δομής Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγίου Δημητρίου. Να σημειωθεί ότι η διανομή ξεκινάει μετά από ένα έτος καθυστέρησης και αφού ξεπεράστηκαν διαδικαστικά ζητήματα που είχαν προκύψει.

Η διανομή γίνεται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο (Αγίου Βασιλείου 83) τις παραπάνω ημέρες και ώρες 09:00-14:00. Οι ωφελούμενοι θα παραλαμβάνουν τα προϊόντα, έπειτα από ειδοποίηση σε προσωπικό μήνυμα ή τηλεφωνική επικοινωνία από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

Τα τρόφιμα μακράς διάρκειας που προσφέρονται στους οικονομικά ευάλωτους πολίτες αφορούν το Φεβρουάριο, το Μάρτιο και το Μάϊο του 2023. Συνολικά θα εξυπηρετηθούν 255 οικογένειες. Μετά από τη διανομή αυτή θα ακολουθήσει προγραμματισμός για τους υπόλοιπους μήνες του 2023, που δεν διανεμήθηκαν προϊόντα  στους δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Στέλιου Μαμαλάκη και σχετική εισήγηση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας Αθανάσιου Μπαμπάνα, η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου αποφάσισε, ομόφωνα, τα τρόφιμα που θα διανεμηθούν αναδρομικά στους ωφελούμενους και αφορούν τον περασμένο χρόνο να είναι λιγότερα, ώστε να μπορέσουν όλοι να παραλάβουν ένα μέρος των ειδών που τους οφείλονται.  Στόχος της διοίκησης είναι να εξομαλυνθεί η διαδικασία και να υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση των δικαιούχων. Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαμαλάκης:  «Η στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αποτελεί πρωταρχικό μας μέλημα. Η αλληλεγγύη είναι ο θεμέλιος λίθος της κοινωνικής συνοχής. Για το λόγο αυτό έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες εξασφάλισης τροφίμων, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ