Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Ολοκληρώνεται η ρυμοτομική απαλλοτρίωση του οικοδομικού τετραγώνου (Ο.Τ )118, στην περιοχή «ΤΣΑΚΟΣ» της Αγ. Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει η διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής στην όσο το δυνατόν πιο άμεση διασφάλιση των ελεύθερων χώρων της πόλης, με στόχο την αξιοποίηση τους προς όφελος των πολιτών αλλά και της εξισορρόπησης του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, έχουν εντατικοποιηθεί οι διαδικασίες επίλυσης όλων των σχετικών διαδικασιών, που εκκρεμούσαν για δεκαετίες.

Προς αυτή την κατεύθυνση και υπό τον συντονισμό του αρμόδιου αντιδημάρχου Αξιοποίησης και Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας, Σωτήρη Παπαμιχαήλ, ξεκινά αμέσως η ολοκλήρωση της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης του Ο.Τ 118, στην περιοχή «ΤΣΑΚΟΣ» του Δήμου Αγίας Παρασκευής, η οποία εκκρεμεί από το 1987.

Επισημαίνεται πως, με δεδομένο ότι προβλέπεται η δημιουργία σύγχρονου πεζόδρομου και χώρου πρασίνου σε συνολική έκταση 2.581,97 τ.μ, δίπλα και σε συνέχεια του 3ου Δημοτικού Σχολείου, έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία καταβολής στους ιδιοκτήτες της πρώτης από τις 4 δόσεις της αποζημίωσής τους.

Συνεπώς, μετά την απόκτηση των 1.153,40 τμ, αποκτάται και η υπόλοιπη έκταση των 1.428,57 τμ του απαλλοτριωθέντος ακινήτου, προκειμένου να αξιοποιηθεί, με έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται πως εντός των επομένων ημερών ολοκληρώνεται το «Επιχειρησιακό Σχέδιο Εξασφάλισης Κοινωφελών και Κοινοχρήστων Χώρων» (ΕΣΕΚΚ), το οποίο θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για το Δήμο, προκειμένου να είναι σε θέση να διεκδικήσει σχετική χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για όλα τα υπό απαλλοτρίωση ακίνητα και να μην κινδυνεύουν πλέον να μείνουν εκτός χρηματοδοτικής στήριξης.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ