Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Συνάντηση Βορίδη – Ζορμπά για την επέκταση του Σχεδίου Πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη συναντήθηκε εκτάκτως ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, τη Δευτέρα 18 Μαΐου, προκειμένου να συζητήσει το θέμα της γνωμοδότησης του Υπουργείου σχετικά με την ολοκλήρωση της Πολεοδομικής Μελέτης επέκτασης του Σχεδίου πόλης Αγίας Παρασκευής στην Πολεοδομική Ενότητα αρ. 3, γνωστή σαν «Επέκταση της ΠΕ3».

Στην «Επέκταση της ΠΕ3» περιλαμβάνονται δεκάδες ιδιοκτησίες κατά μήκος της οδού Αιγαίου Πελάγους που τώρα βρίσκονται εκτός σχεδίου και περιμένουν την έγκριση της «Επέκτασης» για να μπουν στο σχέδιο πόλης. Στην επέκταση περιλαμβάνεται ακόμη:

  • το σχολικό συγκρότημα με το 1ο Λύκειο,
  • το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο,
  • η περιοχή πίσω από το αθλητικό κέντρο, έκτασης 6 στρεμμάτων με το κυλικείο την παιδική χαρά και τις κερκίδες του γηπέδου,
  • το «Πάρκο προσκόπων» κατά μήκος της οδού Νεαπόλεως έκτασης 11 στρεμμάτων το οποίο σήμερα χρησιμοποιείται από τον Δήμο κατόπιν αδείας από το Υπουργείο Γεωργίας,
  • καθώς και η μεγάλη έκταση 24 στρεμμάτων με τις παλιές εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), η οποία μαζί με το Πάρκο Προσκόπων, θα μετατραπεί σε «Ελεύθερο Χώρο – Αστικό Πράσινο» για να αποκτηθεί ένα κεφαλαιώδους σημασίας για τον Δήμο αστικό πάρκο, έκτασης 34 και πλέον στρεμμάτων, όσο ακριβώς είναι και το Πάρκο Σταύρος Κώτσης (πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη).

Η Πολεοδομική Μελέτη, που επικυρώνει και οριστικοποιεί όλες αυτές τις ρυθμίσεις, είχε ολοκληρωθεί το 2010, όμως ορισμένες υποστηρικτικές μελέτες εγκρίθηκαν στα μέσα του 2017. Σύντομα θα ολοκληρωθεί και η απαραίτητη επικαιροποίησή της, δεδομένου ότι στο μεσοδιάστημα των 10 ετών από την αρχική υποβολή της, άλλαξαν οι περισσότεροι νόμοι και τα προεδρικά διατάγματα.

Με δεδομένη την απόφαση του Δήμαρχου να εκδοθεί το συντομότερο το προεδρικό διάταγμα της «Επέκτασης της ΠΕ3», συζητώντας στη συγκεκριμένη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, κατέληξαν ότι ο Δήμος θα υποβάλλει στο Υπουργείο πλήρη φάκελο του θέματος.

Στο φως αυτών των εξελίξεων και προκειμένου να κλείσει επιτέλους αυτή η σοβαρή εκκρεμότητα, τις επόμενες ημέρες ο Δήμαρχος θα φέρει το θέμα ενώπιον των επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ