Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση των Κ. Ο. του ΚΚΕ Αγ. Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τετάρτη 22.05.24 το βράδυ πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση των Κ.Ο. Αγίας Παρασκευής , στην κεντρική πλατεία του Δήμου. Δεκάδες μέλη και φίλοι του κόμματος έδωσαν το «παρών», όπως και πλήθος κόσμου.

Η Κατερίνα Γεράκη, υποψήφια ευρωβουλευτής του κόμματος, στον χαιρετισμό της μεταξύ άλλων σημείωσε:

“Τρεις εβδομάδες έχουν απομείνει μέχρι τις ευρωεκλογές και όλες οι εξελίξεις της περιόδου, επιβεβαιώνουν ότι η μοναδική, πραγματικά αγωνιστική και ελπιδοφόρα επιλογή μπροστά στις ευρωεκλογές είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.

Για ποιες από τις ειδήσεις της επικαιρότητα, να πρωτομιλήσει κανείς: Για την κλιμάκωση των δολοφονικών επιθέσεων του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ στην Γάζα σε προσφυγικούς καταυλισμούς, νοσοκομεία και σχολεία του ΟΗΕ; Για τις τεράστιες ανησυχίες που προκύπτουν από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή; Για τις πληροφορίες περί πυρηνικής προετοιμασίας σε ΝΑΤΟ και Ρωσία; Ή μήπως, για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ με τραυματισμούς και προσαγωγές συνδικαλιστών και στελεχών του ΚΚΕ χθες στην Καλαμάτα, στην διαδήλωση για την αποκάλυψη των πραγματικών ενόχων για το πολύνεκρο εγκληματικό ναυάγιο προσφύγων στην Πύλο και την αθώωση των 9 διασωθέντων δήθεν διακινητών, που θρυμματίζει τα παραμύθια της κυβέρνησης της ΝΔ για την δήθεν έγνοια της στη διαλεύκανση της υπόθεσης και την προστασία των ξεριζωμένων; Ή μήπως για την επιστολή-κοροϊδία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκτη στην Πρόεδρο της Κομισιόν Φον Ντερ Λάιεν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας; – γελάνε και οι πέτρες. Ή, ακόμα, για τον κίνδυνο να μην μπορούν να γίνουν χειρουργεία στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας, στο Παίδων Αγία Σοφία, γιατί λείπουν αναισθησιολόγοι;

Ο κατάλογος μπορεί να συνεχιστεί, με πολλές ακόμα εξοργιστικές ειδήσεις, που αφορούν όλα τα ζητήματα και σε όλα τα πεδία. Όμως, αυτό που χρειάζεται, δεν είναι απλά να παραθέτουμε τις ειδήσεις, αλλά να σκεφτούμε για τις αιτίες όλων αυτών, να προβληματιστούμε για τη διέξοδο, να μετατρέψουμε την δικαιολογημένη οργή μας σε αγωνιστική και διεκδικητική δράση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τη νεολαία των εργατικών και λαϊκών οικογενειών, να θέσουν ως κριτήριο της ψήφου μπροστά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, όλα αυτά, όλα όσα βιώνουμε στην βασανιστική καθημερινότητά μας, όλα όσα μας προβληματίζουν, μας ανησυχούν, μας εξοργίζουν.

Την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα και συντάξεις πείνας, το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς με ολέθριες συνέπειες για την αγροτοδιατροφική παραγωγή και τις τιμές σε βάρος του εργατολαϊκού κόσμου, την επίθεση σε αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματοβιοτέχνες, την εμπορευματοποίηση όλων των κοινωνικών αγαθών, όπως η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός κ.ά., τον κυνισμό της πολιτικής του κόστους – οφέλους για κάθε υποδομή που αφορά την προστασία της ανθρώπινης ζωής και φέρνει συνεχώς νέα Τέμπη, την ένταση της καταστολής, τις απαγορεύσεις, τον αντικομμουνισμό”.

Ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να δώσουν “ένα ισχυρό χαστούκι στην κυβέρνηση της ΝΔ, να μην έχει καμία λευκή επιταγή για την κρίσιμη επόμενη μέρα, ούτε και για να κάνουν όνειρα σπέρνοντας νέες αυταπάτες εξαπατώντας σερβίροντας μεσσίες και σωτήρες η αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ