Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής στο «Ρώτα τον Δήμαρχο» έδωσε απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Το «Ρώτα τον Δήμαρχο», η καινοτόμα πρωτοβουλία του δήμαρχου Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Μυλωνάκ,η με στόχο τη «ζωντανή» επικοινωνία με τους πολίτες για διάφορα ζητήματα που απασχολούν την πόλη και την καθημερινότητα, βγήκε για άλλη μία φορά στον αέρα τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως το «Ρώτα τον Δήμαρχο» γίνεται μία φορά την τελευταία εβδομάδα κάθε μήνα.

Στις 2 περίπου ώρες που διήρκησε η συζήτηση, ο κ. Μυλωνάκης απαντούσε σε δεκάδες ερωτήματα που έθεσαν οι πολίτες για κρίσιμα ζητήματα της πόλης. Μεταξύ άλλων, προανήγγειλε πως αμέσως μετά το Πάσχα θα ανακοινωθεί το πλήρες πολιτιστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, ενώ ανακοίνωσε πως στις 17 Μαΐου θα ξεκινήσει και η λειτουργία των καφέ κάδων με προτεραιότητα, σε αυτή τη φάση, τις λαϊκές αγορές και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, απαντώντας σε ερωτήματα που σχετίζονται με την ανάγκη ασφαλτοστρώσεων και αποκατάσταση φθαρμένων πεζοδρομίων, υπογράμμισε πως θα γίνουν παρεμβάσεις σταδιακά και κατόπιν ιεράρχησης των μεγαλύτερων αναγκών στην πόλη, ενώ αναφέρθηκε και στα ζητήματα πολιτικής προστασίας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα ζήτημα που ο Δήμος έχει θέσει σε προτεραιότητα, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη.

Πολιτική προστασία – Δράσεις πρόληψης

Ενδεικτικά, ερωτηθείς σχετικά με την προετοιμασία του Δήμου ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου, που ξεκίνησε την 1η Μαΐου, ο κ. Μυλωνάκης υπογράμμισε πως η δημοτική αρχή εστιάζει κυρίως στην καλή προετοιμασία της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και σε δράσεις πρόληψης, με στόχο την αποτελεσματικότερη θωράκιση της πόλης και των πολιτών. Ειδικότερα, ανακοίνωσε πως ήδη ξεκίνησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι σχετικοί καθαρισμοί στα σχολεία, αξιοποιώντας το γεγονός ότι είναι κλειστά λόγω των εορτών του Πάσχα, ενώ, όπως ανέφερε, αμέσως μετά τις γιορτές θα ξεκινήσουν οι καθαρισμοί των οικοπέδων και των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου και θα ακολουθήσουν τα οικόπεδα ιδιωτών που δεν έχουν καθαριστεί επαρκώς. «Εμείς δεν πρόκειται να περιμένουμε να φτάσει ο Ιούνιος για να κάνουμε τα αυτονόητα», τόνισε και διευκρίνισε πως όπου απαιτηθεί, οι εργασίες καθαρισμού θα επαναλαμβάνονται.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ