Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Ουσιαστικός διάλογος στη συνέλευση του Αϊ Γιάννη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας ουσιαστικός και ενδιαφέρων διάλογος για τα προβλήματα της περιοχής Αι Γιάννη, με παρουσία και συμμετοχή αρκετών κατοίκων, έγινε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στη συνέλευση που οργάνωσε για η Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής ενόψει της σύνταξης του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος (έτους 2018).

Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος αναφέρθηκε στα έργα και τις παρεμβάσεις που έγιναν το 2017 ή δρομολογήθηκαν για το 2018, ενημερώνοντας τους κατοίκους ότι:
• Ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου για την ανέγερση Δημαρχιακού Μεγάρου, προϋπολογισμού 21 εκ. ευρώ. Το πολύ σημαντικό αναπτυξιακό και με πολλαπλά οφέλη για την Αγία Παρασκευή έργο θα δημοπρατηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών προσυμβατικού ελέγχου που συνήθως διαρκούν έξι έως οχτώ μήνες.
• Αποφασίστηκε από το Δημοτικό συμβούλιο η μετατροπή του τμήματος της οδού Γιαβάση μεταξύ των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Στρ. Τόμπρα, σε οδό ήπιας κυκλοφορίας με ταυτόχρονη ανάπλαση της περιοχής, καθώς και η προώθηση τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου της Αγίας Παρασκευής για τον χαρακτηρισμό της εν λόγω οδού ως πεζοδρόμου. Το έργο θα συμβάλει στην αύξηση της βιώσιμης κινητικότητας στην Κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής, ενώ οι απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εφαρμογή της είναι απλές και δεν δημιουργούν πρόβλημα στη κυκλοφορία, όπως άλλωστε διαπιστώθηκε όταν τα σχετικά μέτρα εφαρμοστήκαν πιλοτικά το Καλοκαίρι του 2015 και του 2016
• Έγινε ανάπλαση των Παιδικών Χαρών στην οδό Ασημακοπούλου και στην Κεντρική Πλατεία Αγ. Παρασκευής.
• Εκδόθηκε το ΦΕΚ για την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Αγίας Παρασκευής και ο καθορισμός όρων δόμησης για το Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Στ.Κώτσης, που ανοίγει επιτέλους το δρόμο για την ανάπλαση την ανάδειξη του χώρου.
• Εντάχθηκε η ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους στο Πράσινο Ταμείο για συγχρηματοδότηση. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο 2018. Το μικρό τμήμα της οδού που δεν διαθέτει αγωγό ομβρίων θα αναπλαστεί μετά την κατασκευή του αγωγού που θα γίνει μέσα στο 2018.
• Ξεκίνησε το έργο αποκατάστασης πεζοδρομίων στην πόλη από την οδό Μακεδονίας και την οδό Νεαπόλεως έναντι 1ου Λυκείου και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις αποκατάστασης σε πολλά ακόμη πεζοδρόμια.
• Εγκαταστάθηκαν δύο νέα συστήματα υπογειοποιημένων κάδων συλλογής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών (μετά τα αντίστοιχα τρία στην Κεντρική πλατεία) στην πλατεία Αϊ Γιάννη, ένα στη συμβολή των οδών Αγίου Ιωάννου και Τασοπούλου και ένα στην οδό Ελβετίας. Θα ακολουθήσει τοποθέτηση δύο ακόμη συστημάτων στην οδό Αγίου Ιωάννου μέχρι τον 2ο/2018.
• Προχωρά από το Υπουργείο το έργο κατασκευής νέας πεζογέφυρας επί της Λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος των οδών Ευαγγελιστρίας και Χίου (πλατεία Σωτ. Πέτρουλα), με χρόνο έναρξης εργασιών το Φεβρουάριο.
• Αναπλάστηκε από τον ΣΠΑΥ το Πάρκο της οδού Γραβιάς και το Νοέμβριο θα γίνει ανάπλαση τριών μονοπατιών στο βουνό.
• Έγινε έργο καθολικών ασφαλτοστρώσεων στις οδούς Ασημακοπούλου και Ύδρας καθώς και την πλατεία Ύδρας.
• Ξεκινά σύντομα νέο έργο καθολικών ασφαλτοστρώσεων από εργολαβία του Δήμου στις οδούς Αγ. Ιωάννου, Θεμιστοκλέους, Τρωάδος, Αχιλλέως, Περικλέους, Αιόλου, Σκύρου, και Αγ. Σοφίας καθώς και έργο συντήρησης φθορών οδοστρωμάτων (μικρότερες ασφαλτοστρώσεις).
• Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων οχημάτων.
• Έγινε περίφραξη του χώρου του «Κολυμβητηρίου» με διπλή εσωτερική επένδυση στο μεγαλύτερο μέρος. Περίφραξη χαμηλή τοποθετήθηκε και στον έμπροσθεν ελεύθερο χώρο, ο οποίος καθαρίστηκε και διαμορφώθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου και τοποθετήθηκαν καθιστικά (παγκάκια).
• Ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και προχωράει προς δημοπράτηση η μελέτη ολοκλήρωσης κατασκευής του Κολυμβητηρίου.
• Πραγματοποιήθηκε λεπτομερής καθαρισμός και αποψίλωση μεγάλου αριθμού οικοπέδων και μεγάλων χώρων.
• Έγιναν εργασίες συντηρήσεων και επισκευών σε όλα τα Σχολεία όλων των βαθμίδων. Στο 2ο Γυμνάσιο βάφτηκαν εσωτερικά όλοι οι χώροι (αίθουσες, διάδρομοι, κλιμακοστάσια) το θέατρο (εσωτερικά και εξωτερικά), οι κερκίδες του γηπέδου και το φυλάκιο, ενώ επισκευάστηκε το δάπεδο του γηπέδου και αντικαταστάθηκε το πάτωμα του φυλακίου. Το 1ο Λύκειο βάφτηκε ολόκληρο εσωτερικά και εξωτερικά, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων καθηγητών. Καλύφθηκαν όλα τα αιτήματα γονέων και εκπαιδευτικών για κουρτίνες. Στις διακοπές των Χριστουγέννων θα ανακατασκευαστούν οι τουαλέτες του 1ου Δημοτικού Σχολείου και σύντομα θα εφαρμοστεί πρόγραμμα Συμμετοχικού Σχεδιασμού για την ανάπλαση των αύλειων χώρων των 2ου Δημοτικού και 1ου Λυκείου. Έχουν ενταχθεί στη μεγάλη εργολαβία 2018-2019 σημαντικές εργασίες στο 8ο Δημοτικό.
• Στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Στ.Κώτσης λειτούργησε ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «Θανάσης Βέγγος, έγιναν οι θεατρικές παραστάσεις του 10ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου (και άλλες) καθώς και συναυλίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.
• Προχωρούν οι εργασίες διαμορφώσεων στο Κοιμητήριο, ενώ το πρόσφατο νομοσχέδιο «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος» με τις ρυθµίσεις για τη λειτουργία νεκροταφείων που περιλαμβάνει, μετά από αίτημα του Δήμου Αγ. Παρασκευής, ανοίγει το δρόμο για την ανέγερση του Ναού χωρίς να απαιτείται πλέον τροποποίηση του εγκεκριµένου ρυµοτοµικού σχεδίου.
• Εκπονείται μελέτη προκειμένου να προχωρήσουμε στην ανάπλαση της πλατείας του Αι Γιάννη (δημιουργία 2ης Παιδικής χαράς, σύγχρονο σιντριβάνι, σε νέα θέση, εμπλουτισμός πρασίνου κ.α.).
• Θα διορθωθούν εντός του Νοεμβρίου οι σχάρες ομβρίων στο «επάνω» τμήμα της οδού Άγιου Ιωάννου.
• Υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αγίου Ιωάννου, με δυσκολία εφαρμογής που οφείλεται στην έλλειψη Δημοτικής Αστυνομίας.
• Έγινε αλλαγή του σκοπού του Ασημακοπούλειου κληροδοτήματος από δημιουργία Σανατορίου σε δημιουργία Παιδικού Σταθμού και ΚΑΠΗ.
• Επίκειται απόφαση του ΔΣ για απαγόρευση κυκλοφορίας προς το βουνό τις βράδυνες ώρες στο Μοναστήρι του Άι Γιάννη, όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι.
• Έγινε επίσκεψη στον ΟΑΣΑ για το θέμα της πυκνότητας των δρομολογίων των συγκοινωνιών.
• Ο εορταστικός φωτισμός βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο, ενώ η συμμετοχή στο καρναβάλι που έγινε για πρώτη φορά ξεπέρασε τις 5 χιλιάδες κόσμο.

Οι πολίτες αναφέρθηκαν σε θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων γύρω από τα κολέγια, μονοδρομήσεων, ηχορρύπανσης ιδιαίτερα από καταστήματα, ανάπλασης της οδού Αιγαίου Πελάγους, προβλημάτων της οδού Μεγαλόχαρης, λειτουργίας του κοιμητηρίου, πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεων, ωραρίου καταστημάτων ψυχαγωγίας, περιπτέρων κ.α.
Παρεμβάσεις έκαναν οι επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων Β. Ζορμπάς, πρ. Δήμαρχος και Ανδρ. Γκιζιώτης καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Διον. Λέκκας και Κ. Τσιαμπάς.
Ο Δήμαρχος, στη δευτερολογία του, έδωσε απαντήσεις στα θέματα και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημ. Κονταξής έδωσε ειδικότερες απαντήσεις και διευκρινίσεις για το κοιμητήριο και σε θέματα έργων.
Στη συνέλευση, που προήδρευσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ι. Σιδέρης, ο πρ. Δήμαρχος Αντ. Σιδέρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Τερψ. Γκιόκα Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Κ. Χατζηανδρέου πρ. Αντιδήμαρχος, Αλ. Μουστόγιαννης επικεφαλής Δημ. Παράταξης «Αγία Παρασκευή μια γενιά μπροστά» και Ι. Λογοθέτης, ο Πρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Β. Τραυλός κ.α.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ