Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Οι ενέργειες του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής λόγω της ιδιομορφίας της φυτικής κάλυψη της πόλης, έχει λάβει ειδικά μέτρα καταπολέμησης των κουνουπιών από την αρχή του καλοκαιριού.

Ειδικότερα, όλη τη θερινή περίοδο έχουν πραγματοποιηθεί εφαρμογές προνυμφοκτονίας κουνουπιών με εγκεκριμένα σκευάσματα στο σύνολο των καταγεγραμμένων εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών. Τέτοιες εστίες θεωρούνται όλα τα σημεία που κατακρατούν νερό για περισσότερο από πέντε ημέρες (φρεάτια ομβρίων, σιντριβάνια, εγκαταλελειμμένα δοχεία κ.α.).

Παράλληλα ανά 15ήμερο, εξειδικευμένα συνεργεία της αναδόχου εταιρίας, επισκέπτονται τα ανοικτά ρέματα που διατρέχουν τον Δήμο και έπειτα από δειγματοληψίες πραγματοποιούν εφαρμογές προνυμφοκτονίας στα σημεία όπου διαπιστώνεται παρουσία κουνουπιών. Επίσης σε επιλεγμένα σημεία, στα οποία έχει παρατηρηθεί μεγάλος πληθυσμός κουνουπιών (Δημοτικό Κοιμητήριο, αμαξοστάσιο, θερινός κινηματογράφος), πραγματοποιούνται εφαρμογές ακμαιοκτονίας με εγκεκριμένα σκευάσματα τουλάχιστον ανά 20 ημέρες.

Παράλληλα, στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοτών οργανώνονται δράσεις με τη διανομή φυλλαδίων και αφισών. Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2020, όταν ο πληθυσμός του κουνουπιού “Τίγρης” αρχίζει να αυξάνεται σημαντικά, θα διανέμονται από τον Δήμο ενημερωτικά φυλλάδια με πληροφορίες και τρόπους αντιμετώπισης των κουνουπιών και ειδικότερα του συγκεκριμένου είδους.

Τα φυλλάδια ενημέρωσης θα μπορούν οι πολίτες να προμηθεύονται και από το Δημαρχείο, το ΚΕΠ του Δήμου και από διάφορα επιλεγμένα δημοτικά κτήρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ