Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

“Οικολογικό Σχολείο” ανακηρύχθηκε το 5ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων ανεμίζει πλέον στο 5ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής που φέρει το όνομα της εθνικής ηρωίδας «Λέλας Καραγιάννη».

Η διεθνής αυτή βράβευση αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση των περιβαλλοντικών δράσεων που αναπτύσσουν επί χρόνια οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τους εξαίρετους εκπαιδευτικούς και το Διευθυντή του σχολείου Χ. Αγναντή.

Δημιούργησαν έναν εξαιρετικό κήπο μέσα στο σχολείο, στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα όχι μόνο περιβαλλοντικής συνείδησης και διαφορετικής στάσης ζωής, αλλά και ομαδικότητας, συλλογικής προσπάθειας και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Οι καρποί – προϊόντα του κήπου δωρίζονται στο κοινωνικό μαγειρείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής για τους πολίτες που έχουν ανάγκη.

 

 

Στη γιορτή της επιτυχίας βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Β. Γιαννακόπουλος μαζί με την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, το Δήμαρχο Β. Ζορμπά και τον πρώην δήμαρχο Γ. Σταθόπουλο.

“Προσωπικά νοιώθω ιδιαίτερη χαρά καθώς το 5ο Γυμνάσιο ήταν το πρώτο έργο που παρέλαβε ως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής. Έκτοτε παρακολουθώ όχι μόνο τις πρωτιές απόφοιτων μαθητριών και μαθητών του σχολείου στα πανεπιστήμια, αλλά και τις διακρίσεις που αποσπούν στον τομέα του αθλητισμού με την καταλυτική συμβολή του ικανότατου προπονητή – γυμναστή Γ. Παύλου. Η ομάδα βόλεϊ του σχολείου έχει αναδειχθεί δύο φορές πρωταθλήτρια στην Αττική και οι ομάδες αγοριών και κοριτσιών έχουν κατακτήσει την πρώτη θέση στην παγκόσμια «Μαθητιάδα» στο βόλεϊ επί άμμου.”, δήλωσε σχετικά ο κ. Γιαννακόπουλος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ