Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εβδομάδα οδικής ασφάλειας στα σχολεία της Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εβδομάδα οδικής ασφάλειας για τα Σχολεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής, που διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Παιδείας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων – ΣΒΑΠ (πρ. 21 ΟΤΑ), με τη βοήθεια του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και τη συμβολή της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Όλη η πόλη μια γειτονιά».
Η εβδομάδα ξεκίνησε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Συλλόγων Γονέων, με απογευματινή ενημέρωση σε Γονείς (δυστυχώς με μικρή ανταπόκριση) από την Τροχαία και το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο – ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής.
Η συμμετοχή καθ’ όλη τη διάρκεια των ενημερώσεων στα Σχολεία της πόλης υπήρξε ιδιαίτερη ενεργή (συμμετείχαν 9 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) με αποκορύφωμα την Παρασκευή, όπου στην Κεντρική πλατεία, παρακολούθησαν βιωματικό σεμινάριο με προσομοιωτή, για την επίδραση της μέθης και την ασφαλή χρήση της ζώνης τόσο σε περίπτωση πρόσκρουσης όσο και σε περίπτωση ανατροπής, περισσότεροι από 300 μαθητές/-τριες από Λύκεια της πόλης.
Η Αντιδημαρχία Παιδείας έχει μοιράσει ερωτηματολόγιο στους μαθητές/-τριες των Λυκείων της πόλης, επεξεργάζεται τις απαντήσεις και σύντομα θα ανακοινώσει όσα προκύψουν για την οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ