Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Β. Γιαννακόπουλος: “Να αφουγκραστούμε και να στηρίξουμε, χωρίς αναστολές, τη νεολαία μας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας Αγίας Παρασκευής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών κ. Β. Γιαννακόπουλος έδωσε το “παρών” και δήλωσε τα εξής: “Ήταν το γεγονός της πόλης το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας Αγίας Παρασκευής. Η πρωτοποριακή ιδέα της Δημοτικής Αρχής που αμέσως προσέλαβε χαρακτηριστικά μόνιμου θεσμού. Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Β. Ζορμπά και στον εμπνευστή του Φεστιβάλ Αντιδήμαρχο Ν. Ζόμπολα που έδωσαν…τόπο στα νιάτα.

 Πιστευω στην συνέχιση απο την επομενη Χρονια του Επισης πετυχημένου θεσμού ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 

Στην πλατεία του Αη Γιαννη επί δύο ημέρες τα δικά μας παιδιά με τη δημιουργική φαντασία και το μεράκι τους άφησαν το δικό τους ξεχωριστό πολιτιστικό αποτύπωμα. Εκμυστηρεύτηκαν τις αγωνίες και τις ανησυχίες τους. Κατέθεσαν τους προβληματισμούς του μέλλοντός τους.

Απαίτησαν, με την ανιδιοτέλεια της γενιάς τους, απαντήσεις και λύσεις. Για την πανδημία, τη δημόσια υγεία, την εκπαίδευση, την αξιοκρατία, την απασχόληση, την ανάπτυξη, την ευημερία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την ασφαλή μετακίνηση, τις κοινωνικές ανισότητες, τις διακρίσεις κ.ά.

Πολλά τα γιατί και τα πώς και πολύ βαρύ το φορτίο που κουβαλούν και δικαίως μας το χρεώνουν. Θέλουν να αγωνιστούν για τη ζωή, να αποτινάξουν το χαρακτηρισμό «χαμένη γενιά», όπως άλλωστε διαχρονικά πράξαμε και εμείς και οι γονείς μας.

Έχουμε ευθύνη και καθήκον, είτε σε ατομικό, είτε σε συλλογικό επίπεδο, να αφουγκραστούμε και να στηρίξουμε, χωρίς αναστολές, τη νεολαία μας. Να δώσουμε σημασία και προσοχή στα μικρά ή στα μεγάλα ζητήματα που την απασχολούν. Και προπαντός με πράξεις και δράσεις να αίρουμε καθημερινά εμπόδια διευκολύνοντας τη ζωή τους.

Στην προοπτική αυτή και σε όλα τα επίπεδα εργαζόμαστε μαζί με τον Περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, και σύσσωμη την Περιφερειακή Αρχή. Με τη χρηματοδότηση της κατασκευής σχολείων και αθλητικών κέντρων, τις αναπλάσεις γειτονιών και πλατειών, τις ασφαλτοστρώσεις πλήθους οδών.

Με την οριστική απαλλαγή από το βραχνά της πολύμηνης αναμονής και του «γρηγορόσημου» των νέων οδηγών που εντός 48ωρών από την επιτυχή τους εξέταση μπορούν να οδηγούν. Με πρωτοβουλίες ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας στις πόλεις της Αττικής, καθιέρωσης της κυκλοφοριακής αγωγής ως αυτοτελούς μαθήματος στα σχολεία, αλλά και πλήθους προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης, των κοινωνικών δομών, του πολιτισμού.

Ειδικά και ενδεικτικά για την Αγία Παρασκευή θέλω να σταθώ στη δημιουργία υπερσύγχρονης αίθουσας πολιτισμού, που πρωτίστως θα εξυπηρετεί την νεολαία, στο νέο δημαρχιακό μέγαρο η ανέγερση του οποίου θα είναι πραγματικότητα σε τρία χρόνια με πόρους της Περιφέρειας. Και είμαστε διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουμε και άλλα έργα, όπως το κολυμβητήριο, εφόσον κατατεθούν από τη δημοτική αρχή ώριμες μελέτες.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων είχα τη τιμή και την χαρά να βραβεύσω την θεατρική μαθητική ομάδα «οι καραντινιέριδες» καθώς και τον Δημήτρη Κατσιμπάρδη για τη δραστηριότητά του ως σκιτσογράφος σε ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ 2.

Περιμένω, όπως και όλοι οι συμπολίτες μου, με ανυπομονησία το επόμενο φεστιβάλ με τη βεβαιότητα ότι θα διαρκέσει περισσότερες ημέρες και την ελπίδα ότι έως τότε θα έχουμε ορθώσει ισχυρότατο πλέον τοίχος ανοσίας στη μάστιγα του κορωνοϊού.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ