Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Βαρβάρας

Ο Δήμος Αγ. Βαρβάρας τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας της 29ης Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας σε μία σεμνή και λιτή εκδήλωση, απέτισε φόρο τιμής στους έξι πολίτες που έχασαν την ζωή τους από τα πυρά των ναζί στο ρέμα των οδών Δούσμανη και Σαράφη και στην Αγία Ελεούσα.

Η εκδήλωση έγινε με την παρουσία αντιπροσωπείας από σχολεία του δήμου, μελών της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και λίγων παρισταμένων κατοίκων,

“Η 29η Σεπτεμβρίου, ημέρα θλιβερής επετείου για την πόλη μας, είναι ταυτόχρονα και ημέρα ανανέωσης της υπόσχεσης ότι ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί θα σταθούμε εμπόδιο σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να βιώσει η ανθρωπότητα, ξανά, παρόμοιες καταστάσεις!”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λάμπρος Μίχος.

Ο κ. Μίχος ανέπτυξε το ιστορικό του γεγονότος, στους παρισταμένους στην σεμνή τελετή, υπογραμμίζοντας ότι «χρέος των επιγόνων τους είναι η απόδοση τιμής και κυρίως, η διατήρηση της μνήμης της θυσίας όλων, όσων έταξαν τον εαυτό τους στον αγώνα για την Ελευθερία και την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Δήλωσε ότι ο Δήμος θα λάβει μέριμνα ώστε να αποδοθούν όλες οι προσήκουσες τιμές στους ήρωες της πόλης, γιατί μέχρι σήμερα η θυσία τους δεν έχει πάρει την έκταση και την αναγνώριση που αρμόζει.

Εν συνεχεία ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μελέτιος, πρωθιερέας του Ι.Ναού Προφήτη Ηλία, τέλεσε τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ