Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Βαρβάρας

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας δίπλα στα αδέσποτα ζώα της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με ιδιώτη κτηνίατρο για τον περιορισμό των αδέσποτων ζώων της πόλης, μέσω της στείρωσης, καθώς και τη συνεχή φροντίδα ευζωίας τους.

Η διαχείριση των αδέσποτων σκύλων, γίνεται σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.), του οποίου ο Δήμος είναι μέλος. Το πρόγραμμα αφορά στην καταγραφή, την ηλεκτρονική σήμανση, τον εμβολιασμό, την αποπαρασίτωση, την περίθαλψη και την μετέπειτα επανατοποθέτηση στο σημείο περισυλλογής του ζώου.

Αναφορικά με τις αδέσποτες γάτες ο Δήμος υπέγραψε σύμβαση με τον κτηνίατρο, κ. Δημήτριο Στάικο, με την οποία ο τελευταίος ανέλαβε την ευθύνη παροχής υπηρεσιών για την φροντίδα των αδέσποτων γατών του Δήμου.

Σκοπός του προγράμματος είναι αφενός η σταθεροποίηση, καταγραφή και σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων γατών, μέσω της στειρώσεως, της ηλεκτρονικής σήμανσης, καταγραφής και προώθησης της υιοθεσίας τους, και αφετέρου η ευζωία τους, με την εξασφάλιση της, κατά περίπτωση, κτηνιατρικής φροντίδας. Επίσης, εκτός από την εφαρμογή του προγράμματος γίνεται μια προσπάθεια να στελεχωθεί ειδικό τμήμα που εφαρμόζει το πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων, στοχεύοντας στην προαγωγή και ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις.

Προς το σκοπό αυτό οι ενδιαφερόμενοι φιλόζωοι θα μπορούν να απευθυνθούν στη γραμμή του δημότη 15969 ή να καταθέτουν αίτηση είτε σε ηλεκτρονική μορφή είτε με φυσική παρουσία στο πρωτόκολλο του Δήμου, με τα στοιχεία τους, καθώς και με πληροφορίες για την αδέσποτη γάτα. Στη συνέχεια, η αρμόδια υπηρεσία θα διαβιβάζει το αίτημα στον συνεργαζόμενο κτηνίατρο.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ