Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Βαρβάρας

Πλούσια αθλητικά δρώμενα στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας από τον Σεπτέμβριο [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι στη μέση της διαδρομής του, όμως αυτό δεν σημαίνει όμως πως ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος και οι συνεργάτες του δεν κάνουν σχέδια για τα Αθλητικά Δρώμενα της Πόλης που θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο.

Για τα Σωματεία της Αγίας Βαρβάρας, ο Δήμος βρίσκεται σε διαβούλευση μαζί τους ώστε να καταλήξουν στο ποιες εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν και να βγει από τώρα το πρόγραμμα λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων μαζί με τα προγράμματα Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού που υλοποιούνται.

Ακόμη γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες ώστε η ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ να είναι σε θέση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στη φυσική της έδρα  το Δημοτικό Γήπεδο στα Ριμινίτικα χωρίς καμία απολύτως έλλειψη.


Παράλληλα, τα προγράμματα που θα υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή, είναι έτοιμα και σχεδιασμένα ώστε από Σεπτέμβριο να είναι σε θέση ο Δημότης να απολαύσει τη συμμετοχή του σε πληθώρα αθλημάτων και δράσεων από την Προσχολική μέχρι και την Τρίτη ηλικία.

Ο Τομέας Άθλησης του Δήμου θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τμήμα για υποψήφιους ΣΕΦΑΑ – Στρατιωτικών Σχολών, ώστε τα παιδιά να μην αναγκάζονται να φεύγουν για του γύρω Δήμους. Θα λειτουργήσει Στίβος και θα διεξάγεται το Καινοτόμο πρόγραμμα του KIDS ATHLETICS συνεργασία με την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΙΒΟΥ καθώς φυσικά και υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ( Ελληνική Ομοσπονδία Στίβου ) μετά από επαφές του Δημάρχου κ. Μίχου με τους αρμοδίους. Πρόκειται για σημαντική πρωτοβουλία μιας και τα παιδιά της πόλη μας θα μπορούν να συμμετάσχουν, να αθληθούν και να αξιολογηθούν σε ένα πρόγραμμα που δύσκολα μπορεί να υλοποιηθεί έστω και για μια φορά το χρόνο σε άλλους Δήμους!

Ακόμη η γυμναστική ενηλίκων σε πάρκα και γήπεδα της περιοχής  θα δώσει στους Δημότες δικαίωμα για δωρεάν άθληση στην Πόλη τους!

Κάτι αντίστοιχο θα πραγματοποιηθεί και στα Σχολεία της Πόλης , όπου τα παιδιά θα μυηθούν στα αθλήματα του Μπάσκετ  Βόλλεϋ, Ποδοσφαίρου, θα μάθουν Παραδοσιακούς χορούς, ενώ παράλληλα στο Σχολείο θα πραγματοποιείται μάθημα γυμναστικής για τους γονείς των παιδιών, δίνοντας τους την ευκαιρία να βάλουν τη γυμναστική στη ζωή τους και να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αποβάλλοντας έτσι το στρες της καθημερινότητας.

Σε όλα τα παραπάνω αξίζει να σημειωθεί πως ο Δημότης θα έχει την ευκαιρία να αθληθεί σε πλήθος αθλημάτων όπως το Τένις, το Beach Volley , το Ταε Κβο Ντο ( με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή μας κ. Θανάση Χορταριά ), τη Ρυθμική Γυμναστική ( με την ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ μας ΕΥΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ) ,την ακροβατική γυμναστική, την εναέρια γυμναστική και το τραμπολίνο, την Ξιφασκία ( με τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και μέλος της Εθνικής Ομάδας κ. Νίκο Κοντοχριστόπουλο ).

Σε όλα αυτά αξίζει να προστεθεί και το Δημοτικό Γυμναστήριο Αεροβικής – Ενδυνάμωσης και τα προγράμματά του (Γιόγκα, Πιλάτες, Κυκλική Γυμναστική, Λειτουργική Προπόνηση , Ενδυνάμωση κ.α. ).  Πηγή: dikaiosinisimera.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ