Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Βαρβάρας

Νέοι πεζόδρομοι θα δημιουργηθούν στην Αγία Βαρβάρα με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που έγινε την Τρίτη 3 Απριλίου, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζόκα, εγκρίθηκε η κατασκευή νέων πεζόδρομων και η συντήρηση των παλαιών.

Πιο συγκεκριμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για την κατασκευή αυτού του σημαντικού έργου για τη Δυτική Αττική.

Οι εργασίες του έργου αφορούν σε δημιουργία πεζοδρόμων, χώρων πρασίνου, όδευσης τυφλών, ράμπες ΑΜΕΑ και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού στις οδούς Προβελεγγίου, Πλατή και Αριστοτέλους, καθώς και στην συντήρηση των υπαρχόντων πεζοδρόμων (Κολοκυθά, Τερψιθέας, Θησέως, Πλούτωνος, Προβελεγγίου, Αγ. Γεωργίου, Κουντουριώτου και Αφροδίτης), με τμηματική αποκατάσταση πλακοστρώσεων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία των πεζών.

Συνοπτικά πρόκειται να εκτελεσθούν οι παρακάτω εργασίες :

Θα γίνουν οι απαραίτητες καθαιρέσεις, εκσκαφές και επιχώσεις σύμφωνα με την εγκεκριμένη υψομετρική μελέτη, οι υποβάσεις με διαβαθμισμένο υλικό και σκυρόδεμα, οι επιστρώσεις με κυβόλιθους, τσιμεντόπλακες, πλάκες όδευσης τυφλών και φιλέτα μαρμάρου, η κατασκευή οδεύσεων τυφλών και ραμπών ΑΜΕΑ, ο αστικός εξοπλισμός, ο ηλεκτροφωτισμός, η άρδευση και η φύτευση.

Η χρηματοδότηση γίνεται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 581.000,00 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ