Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Βαρβάρας

Εξοπλισμό συλλογής βιοαποβλήτων απέκτησαν οι Δήμοι Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συνεχίζει το οδοιπορικό στους Δήμους της Αττικής προκειμένου να παραδώσει απορριμματοφόρα, εξοπλισμό για τη συλλογή βιοαποβλήτων, καθώς και κάδους εσωτερικού χώρου ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών.

Αυτή τη φορά, ο Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη
Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη παρέδωσε εξοπλισμό συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης στους Δημάρχους Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλά, Αγίας Βαρβάρας Λ. Μίχο και Χαϊδαρίου Β. Ντηνιακό.

Συνολικά παραδόθηκαν 3 ειδικά απορριμματοφόρα συλλογής καφέ κάδων (ένα σε κάθε Δήμο), 135 καφέ κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων και 140 κάδοι εσωτερικού χώρου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Περιφέρειας και των Δήμων οι εσωτερικοί κάδοι ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε δημοτικά και δημόσια κτίρια των περιοχών καθώς και στα σχολεία.

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των Δήμων στη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Αττικής και επισήμανε ότι “απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσει η Αττική σε μία νέα «πράσινη» εποχή, είναι να αλλάξει ο τρόπος που διαχειριζόμαστε ζητήματα που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος.”

Οι Δήμαρχοι Ν. Χουρσαλάς, Λ. Μίχος και Β. Ντηνιακός από την πλευρά τους, αφού ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την έμπρακτη συμβολή του στην εξασφάλιση εξοπλισμού για τη συλλογή βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο καλό κλίμα συνεργασίας των δήμων και της Περιφέρειας.

Κατά τη παράδοση του υλικού παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Κορυδαλλού Α. Αρώνης, Α. Μανούσος, Ν. Τσίρμπας, και Γ. Δημόπουλος, στην Αγία Βαρβάρα οι αντιδήμαρχοι Χ. Βασιλείου, Γ. Πουλάκης, Μ. Τουμαζάτου και ο γενικός γραμματέας Σ. Ραγκούσης. Τέλος στο Χαϊδάρι τον Δήμαρχο συνόδευε η αντιδήμαρχος Σ. Μόρφη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ