Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Βαρβάρας

Δήμος Αγ. Βαρβάρας: Μεγάλη συμμετοχή στον έλεγχο ανευρύσματος κοιλιακής αορτής

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγ. Βαρβάρας, η δωρεάν εξέταση-υπερηχογράφημα με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του ανευρύσματος κοιλιακής αορτής.

Η εξέταση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και απευθυνόταν σε ηλικιωμένους ανθρώπους 65-85 χρόνων, κατοίκους του Δήμου.

Καταλυτική για την υλοποίηση της δράσης ήταν η εθελοντική συμμετοχή δύο ιατρών-ακτινολόγων της περιοχής, του κ. Θεόδωρου Ξανθόπουλου και του κ. Ηρακλή Χρυσάντζα, οι οποίοι εξέτασαν 25 ηλικιωμένα άτομα, ενώ τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα προληπτικού ελέγχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σημειώνεται ότι 3 άτομα από τα 25 βρέθηκαν με παθολογικά ευρήματα, κάτι που επιβεβαιώνει το ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λάμπρος Μίχος δήλωσε: «Ακόμη μία σημαντική δράση πρόληψης και προαγωγής υγείας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πιλοτικής λειτουργίας του ΚΕΠ
Υγείας του δήμου μας, με την πολύτιμη αρωγή δύο διακεκριμένων ιατρών της πόλης μας, των κ.κ. Θεόδωρου Ξανθόπουλου και Ηρακλή Χρυσάντζα. Η φροντίδα και η προάσπιση της υγείας των πολιτών είναι απόλυτη προτεραιότητά μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ