Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ύδρα: Ξεκινά η τεχνικογεωλογική μελέτη για την αντιμετώπιση φαινομένων κατολίσθησης

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπεγράφη η σύμβαση βάση της οποίας θα εκπονηθεί η τεχνικογεωλογική μελέτη για την αντιμετώπιση φαινομένων κατολίσθησης στην Ύδρα και συγκεκριμένα στις θέσεις «Κάβος Μιαούλη» και πλησίον αυτής.

Σκοπός της μελέτης είναι η μόνιμη αντιμετώπιση φαινομένων αποκολλήσεων και καταπτώσεων των βραχωδών υλικών που δομούν τις προαναφερόμενες θέσεις. Ειδικότερα θα ποσοτικοποιηθεί και θα αξιολογηθεί η έκταση του προβλήματος και παράλληλα θα προταθούν τεχνικές λύσεις αντιμετώπισης, περιορισμού και αποκατάστασης των φαινομένων αστοχίας που θέτουν σε κίνδυνο πεζούς και κατοικίες, με στόχο να διασφαλιστεί η απόλυτη προστασία τους.
Με στόχο να μην υπάρξει ο χρόνος καθυστέρησης θα συγκροτηθεί κοινή επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας και του Δήμου Ύδρας για την παρακολούθηση της εκπόνησης της μελέτης και του έργου που θα υλοποιηθεί με με χρηματοδότησή της, ύψους 40.000 ευρώ.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης: « Η ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους είναι απόλυτη και άμεση προτεραιότητά μας. Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ύδρας, τον αγαπητό Γ. Κουκουδάκη, ξεκινάμε την εκπόνηση της μελέτης, προκειμένου άμεσα να προχωρήσουμε, χωρίς χρονοτριβές στις αναγκαίες παρεμβάσεις με στόχο να απομακρύνουμε κάθε πιθανό κίνδυνο, στη συγκεκριμένη περιοχή. Στόχος μας είναι το πανέμορφο νησί της Ύδρας να είναι ένας ασφαλής προορισμός για όλους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ