Ελάτε στην παρέα μας

Νήσοι Νομού Αττικής

Σε λειτουργία η ιστοσελίδα των πεζοπορικών διαδρομών του Πόρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους και είναι πλέον στη διάθεση των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Πόρου, το δίκτυο και η επίσημη ιστοσελίδα  POROS TRAILS.

Τα δύο έργα ολοκληρώθηκαν τους τελευταίους μήνες με χρηματοδότηση 107.500€ από το Πρόγραμμα Φιλόδημος 2 και αποτελούν το επιστέγασμα της πλέον συστηματικής προσπάθειας του Δήμου για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αλλά και την αναβάθμιση της προσβασιμότητας στις δασικές περιοχές για σκοπούς πυρασφάλειας. Τα μονοπάτια αποτελούνται από 6 βασικές διαδρομές στη Σφαιρία, την Καλαυρία και το Λεμονοδάσος με συνολικό μήκος 40χλμ, οι οποίες είναι λεπτομερώς σηματοδοτημένες και καθαρισμένες, ενώ όλες οι πληροφορίες που τις αφορούν (απόσταση, χρόνος, δυσκολία, συνολική καθοδήγηση) είναι καταγεγραμμένες στην ιστοσελίδα porostrails.gr, σε εφαρμογή που μπορεί να κατεβάσει κάθε χρήστης και σε χάρτες που διανέμονται από τον Δήμο.

 

 

 

 

Το δίκτυο και η ιστοσελίδα των μονοπατιών του Πόρου παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Πόρου τη Δευτέρα 15.5.2022 μαζί με την εταιρία που μελέτησε και εκτέλεσε το έργο, Paths of Greece, και την ομάδα πεζοπορίας «Όλοι μαζί περπατάμε», την οποία ακολούθησε ομαδικός περίπατος στα στενά της Σφαιρίας και στο μονοπάτι των Αγ. Αναργύρων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ