Ελάτε στην παρέα μας

Νήσοι Νομού Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Ξεκίνησαν τα rapid test σε ευπαθείς πολίτες και εργαζόμενους των Δομών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε σήμερα από τον Πειραιά, η τυχαιοποιημένη δειγματοληψία των ρινοφαρυγγικών τεστ, με τη μέθοδο της ταχείας διαδικασίας rapid test από τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.

Η έναρξη της δράσης έγινε στον Πειραιά καθώς πρόκειται για μια περιοχή επιβαρυμένη επιδημιολογικά. Πρώτοι σταθμοί ήταν το Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Περάματος, το κτίριο των Αντιπεριφερειών Πειραιώς και Νήσων, αλλά και δομή αστέγων στο Μοσχάτος. Οι 463 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και σε εργαζόμενους των δομών και των Αντιπεριφερειών.

Οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ), για τις επόμενες 15 ημέρες, θα εξετάσουν στο σύνολο των Διοικητικών Δομών της Περιφέρειας Αττικής, Κοινωνικές Δομές αλλά και Μονάδες που φιλοξενούν ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες πολιτών, σε μία προσπάθεια καταγραφής ενός μεγάλου αριθμού εξετασθέντων πολιτών και προσδιορισμού των πιθανών κόκκινων περιοχών στην Αττική.

Στο πλαίσιο της Δράσης θα υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στον οποίο θα παρέχεται ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών.

Ειδικότερα σήμερα παρουσία του κ. Πατούλη και του Δημάρχου Περάματος Ι. Λαγουδάκη, οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, διενήργησαν δειγματοληπτικά Rapid Test σε πολίτες που προσήλθαν στο Β’ ΚΑΠΗ Περάματος. Επίσης με την παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Πειραιώς Σ. Αντωνάκου και Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε περίπου 200 εργαζόμενους που απασχολούνται στο κτίριο των Αντιπεριφερειών Πειραιώς και Νήσων.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ