Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η Λεούσειος Στέγη μετατρέπεται σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Άγιος Νεκτάριος»

Δημοσιεύθηκε

στις

Το «πράσινο» φως για την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης του κτηρίου της Εκκλησιαστικής Λεουσείου Στέγης στην Αίγινα, σε Μονάδα Φροντίδας ηλικιωμένων «ο Άγιος Νεκτάριος» της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την ανάδοχο εταιρεία.

Ειδικότερα προβλέπεται η ανακαίνιση και αναδιαρρύθμιση μη χρησιμοποιούμενου κτηρίου σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και βρίσκεται εν μέρει στον καταργημένο οικισμό Αγ. Παρασκευής και εν μέρει στον καταργημένο οικισμό Κάμπος – Μύλοι Αιγίνης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.047.080,00 € και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Στις εργασίες προβλέπεται η δημιουργία μονόκλινων και δίκλινων δωματίων, καθιστικών χώρων, τραπεζαρίας, κουζίνα, χώρους προσωπικού και υγιεινής, ενώ θα γίνει και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με σεβασμό προς τους δύο ευρισκόμενους Ιερούς Ναούς.

Το έργο είναι ζωτικής σημασίας για ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Αίγινας, καθώς στο νησί δεν υπάρχει άλλο κτίριο, ιδιωτικό ή δημόσιο, που να λειτουργεί ως Μ.Φ.Η. και να μπορεί να εξυπηρετεί ηλικιωμένους κατοίκους του νησιού.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Προτεραιότητά μας η προστασία και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων τρίτης ηλικίας. Ξεκινά ένα έργο με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, καθώς με την ολοκλήρωσή του θα εξυπηρετήσει ηλικιωμένους κατοίκους της Αίγινας αλλά και άλλων νησιών της Περιφέρειας μας, φιλοξενώντας τους σ΄ένα περιβάλλον σύγχρονο και λειτουργικό.
Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε κοινωνικές δομές προς αυτή την κατεύθυνση, εστιάζοντας κυρίως σε περιοχές της Αττικής μας που έχουν ελλείψεις και χρήζουν υποστήριξης. Η ισότιμη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών σε όλους τους κατοίκους της Αττικής είναι καθήκον και υποχρέωση μας».

Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη δήλωσε τα εξής: «Ένα έργο που αναδεικνύει την κοινωνική διάσταση της πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής, με τη συμβολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, παίρνει σάρκα και οστά. Μια υπερσύγχρονη μονάδα φροντίδας σύντομα θα αρχίσει να κατασκευάζεται στην Αίγινα, στο Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα και θα καλύπτει και τα γύρω νησιά. Συνεχίζουμε».

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ