Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στον Πόρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Το μεγαλύτερο έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην ιστορία του νησιού του Πόρου, προϋπολογισμού 2.752.183€,  ξεκίνησε πριν λίγες μέρες.

Το έργο περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις (και τσιμεντοστρώσεις) συνολικού μήκους 11 χιλιομέτρων σε αστικές και εκτός σχεδίου περιοχές του νησιού, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία, τοποθέτηση πινακίδων Κ.Ο.Κ. και διαγραμμίσεις οδοστρωμάτων.

 

Πρόκειται για ένα από τα 7 έργα Δήμων που εντάχθηκαν στις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης που εγκρίθηκαν στις 23.12.2022, σε συνέχεια της πρόσκλησης για έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας που δημοσιεύτηκε την 1η.7.2022. Προκειμένου να αξιοποιήσει τη χρηματοδοτική ευκαιρία και να καταφέρει να ξεκινήσει το έργο σε «χρόνο ρεκόρ» (13 μήνες από την πρόσκληση), ο Δήμος μας χρειάστηκε αρχικά να συντάξει την αναγκαία τεχνική Μελέτη το καλοκαίρι του 2022, στη συνέχεια να προκηρύξει και να ολοκληρώσει τον διεθνή διαγωνισμό του έργου τους πρώτους μήνες του 2023 και να υπογράψει τελικά τη σύμβαση με τον ανάδοχο πριν λίγες εβδομάδες.

 

Την ίδια περίοδο, ολοκληρώθηκαν σημειακές παρεμβάσεις του Δήμου για την αποκατάσταση λακουβών και ανωμαλιών σε οδοστρώματα σε σημεία εντός Οικισμών μέσω προμήθειας ασφάλτου κόστους 30.000€.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ