Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Δήμοι: Διοικητικοί υπάλληλοι μετακινούνται στη Δημοτική Αστυνομία – Εργασία και τα σαββατοκύριακα

Δημοσιεύθηκε

στις

Την μεταφορά διοικητικών υπαλλήλων των δήμων στην Δημοτική Αστυνομία ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως είπε, κηρύσσοντας την έναρξη της Συνεδριακής Διαδικασίας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας:

«Όπου δεν υπάρχει Δημοτική Αστυνομία, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα  να αξιοποιηθούν διοικητικοί υπάλληλοι για τον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα δύναται να υπάρξουν τροποποιήσεις στο ωράριο εργασίας, όπως εξαιρέσεις -όπου χρειάζεται- στην πενθήμερη εργασία, όπως έγινε και την περίοδο της πρώτης καραντίνας».

Θεσμοθετήθηκε το Μάρτιο

Υπενθυμίζεται ότι με την ΠΝΠ που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ τον περασμένο Μάρτιο, θεσμοθετήθηκε κυλιόμενη εργασία και τα σαββατοκύριακα στους δήμους.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται στο τεσσαρακοστό τρίτο άρθρο: «Καθιερώνονται εξαιρέσεις από την εφαρμογή πενθήμερης εργασίας κατά υπηρεσία, κλάδο και αριθμό υπαλλήλων, χρόνο ή περιοχή, εφόσον επιβάλλονται λόγω της ανάγκης αδιάλειπτης λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Επιπλέον, καθορίζεται η πενθήμερη εβδομάδα εργασίας για ορισμένες υπηρεσίες, κλάδους ή ορισμένο αριθμό υπαλλήλων από την Τρίτη μέχρι και το Σάββατο ή από την Τετάρτη έως και την Κυριακή, εφόσον τούτο επιβάλλεται για τον ίδιο ως άνω λόγο, καθιερουμένων ως μη εργάσιμων ημερών της Δευτέρας ή της Τρίτης, αντίστοιχα».

Όλοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Τέλος, ο υΠΕΣ κάλεσε τους Δήμους να αξιοποιήσουν το προσωπικό από υπηρεσίες που δεν λειτουργούν, λόγω εφαρμογής των μέτρων κατά του κορωνοϊού, με σκοπό να ενδυναμώσουν κοινωνικές υπηρεσίες και ειδικά το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», καθώς και να αναπτύξουν όποιες άλλες πρωτοβουλίες απαιτούνται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ