Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

“Αποκριάτικες αναμνήσεις” στόλισαν την αίθουσα του Ιωνικού Συνδέσμου!

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας “Αποκριάτικες αναμνήσεις” της φωτογράφου Αικατερίνης Κορωναίου, η οποία σήμανε και την έναρξη των εκδηλώσεων που οργανώνει ο Ιωνικός Σύνδεσμος για το τρίμηνο που ακολουθεί.

Η έκθεση είναι ένα αποτέλεσμα πολύχρονης παρατήρησης του πρεβεζάνικου καρναβαλιού που αποτελεί την πιο χαρούμενη γιορτή του χειμώνα εκεί και μετρά πάνω από 60 χρόνια ζωής στην πολιτιστική ιστορία του τόπου.

Ο Χ-τύπος μίλησε με την ίδια τη δημιουργό της έκθεσης, την φωτογράφο κ. Αικατερίνη Κορωναίου, η οποία αναφέρθηκε στον λόγο που τα έργα της έχουν την ιδιαιτερότητα και το στοιχείο της κίνησης: “Ήθελα να διατηρήσω, να μην παγώσω τη στιγμή, να δείξω μια διάρκεια. Και το καρναβάλι καθώς έχει και χρώμα, έχει και κίνηση, έχει και μουσική, και νομίζω ότι βλέποντας κάποιος τις εικόνες αυτές μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία, και στη διαδικασία να το σκεφτεί, το πώς μπορεί να ήταν η μουσική, πώς μπορεί να χορεύανε τα άτομα, ή ακόμη και τα κοστούμια πως μπορεί να ήταν.”

Τα εγκαίνια έλαβαν χώρα στην αίθουσα του Ιωνικού Συνδέσμου στη συμβολή των οδών Τσουρουκτσόγλου 1 & Ηρακλείου 251 και η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 24 έως τις 29 Νοεμβρίου, ώρες 17.30 – 20.30, με ελεύθερη είσοδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ