Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

“Αγαπώ – Προσφέρω”: Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στο Αναρρωτήριο Πεντέλης 7 & 8 Δεκεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σύλλογος Εθελοντών “Αγαπώ – Προσφέρω” δραστηριοποιείται στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, (πρώην ΠΙΚΠΑ), το οποίο αποτελεί Υπηρεσία του Κέντρου Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα» και είναι Παράρτημα του Κέντρου Κοινωνικής Περιφέρειας Αττικής, ενώ φιλοξενεί βρέφη και νήπια μέχρι 6 ετών που έχουν ανάγκη ασφαλούς περιβάλλοντος, κοινωνικής φροντίδας, προστασίας και αποκατάστασης.

Την προσπάθεια αυτή ενισχύουν με ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο όλοι οι εθελοντές κάθε χρόνο στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Συλλόγου, όπου εθελόντριες ετοιμάζουν χειροποίητες κατασκευές, γλυκά, στολίδια, κοσμήματα και άλλα, ενώ και επιπλέον φίλοι του Συλλόγου ετοιμάζουν και χαρίζουν τις δικές τους δημιουργίες.

Κάθε χρόνο και τις δύο ημέρες που διαρκεί το παζάρι, φιλοξενούνται χορωδίες και μουσικά σύνολα που προσφέρουν μία ευχάριστη μουσική νότα τόσο για τους καλεσμένους, όσο και για τα φιλοξενούμενα στο Αναρρωτήριο παιδιά, και είναι μια ευκαιρία να γνωρίσει ο κόσμος, να έρθει στο χώρο που δραστηριοποιείται ο Σύλλογός και να δει το έργο του.

Φέτος, το παζάρι θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 7 & 8 Δεκεμβρίου από τις 11.00 έως τις 17.00, στο χώρο του Αναρρωτηρίου Πεντέλης (Τέρμα οδού Ιπποκράτους στην Παλαιά Πεντέλη, στην αίθουσα εκδηλώσεων), και τα έσοδα όπως κάθε χρόνο διατίθενται αποκλειστικά για τα φιλοξενούμενα στο Αναρρωτήριο παιδιά.

Οι χορωδίες που θα τιμήσουν το φετινό παζάρι

Σάββατο 7/12, 12.00-12.30

Τραγούδια από το “Φυτώριο Ευρωπαϊκής Χορωδίας” του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Παλλήνης

Κυριακή 8/12, 12.00-12.30

Η παιδική χορωδία “ΕΡΓΑΝΗ” CON ANIMA θα τραγουδήσει για όλους. Διδασκαλία – Διεύθυνση: Ιουλία Τζανετουλάκου

Λίγα λόγια για το έργο του Συλλόγου “Αγαπώ – Προσφέρω”

Στην ίδρυση του Συλλόγου πρωτοστάτησε η πρώτη πρόεδρος κ. Αριστέα Τσιάπα. Την προσπάθειά της στήριξαν πολλές εθελόντριες και το 2013 ιδρύθηκε ο “ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ “ΑΓΑΠΩ-ΠΡΟΣΦΕΡΩ”. Οι σκοποί του Συλλόγου είναι η άσκηση εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς  και εμπνέονται από τη “Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα του Παιδιού”.

Ο Σύλλογος, με τις εθελόντριες και τους εθελοντές του, στοχεύει στην “αρωγή σε κάθε ανάγκη των παιδιών που φιλοξενούνται στο Αναρρωτήριο, είτε υλική είτε ψυχολογική, ώστε να βοηθούν να ενταχθούν τα φιλοξενούμενα παιδιά με τον καλύτερο και κατά το δυνατόν πιο ανώδυνο γι’αυτά τρόπο, κατ’ αρχήν στο Αναρρωτήριο και μετά στην κοινωνία”.

Καθημερινά όλοι οι εθελοντές προσεγγίζουν με τρυφερότητα τα παιδιά, για να τους προσφέρουν αγάπη και φροντίδα με ευθύνη και σεβασμό. Παίζουν μαζί τους ομαδικά ή ατομικά στις αίθουσες δημιουργικής απασχόλησης ή στην παιδική χαρά που βρίσκονται στο χώρο του Αναρρωτηρίου, καθώς επίσης συνοδεύουν τα παιδιά σε ιατρικές εξετάσεις στο νοσοκομείο ή και τα συντροφεύουν στην παραμονή τους εκεί αν χρειαστεί.

Ο Σύλλογος διοργανώνει εξόδους σε θέατρα ή φέρνει θεατρικά σχήματα στο χώρο των παιδιών και επισκέψεις σε παιδότοπους, λούνα παρκ, χώρους δημιουργικής απασχόλησης και άλλα, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουμε καθιερώσει καλοκαιρινά μπάνια στη θάλασσα. Τέλος, φέτος προχώρησε σε βαφή και ανακαίνιση του 1ου ξενώνα που φιλοξενούνται τα παιδιά και του 4ου ορόφου- χώρου δημιουργικής απασχόλησης του Αναρρωτηρίου Πεντέλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ