Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Επιστροφή στα θρανία… για τους γονείς του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού!

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας κύκλος ανοιχτών ομιλιών-συζητήσεων προς όλους τους γονείς ξεκινάει την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 18:00 – 19:30 στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, και συγκεκριμένα στο Λύκειο Φιλοθέης (Παπαφλέσσα 15, Φιλοθέη). Κεντρικό θέμα το παιδί και ότι το απασχολεί.

Γονιός, παιδί, κοινωνία… Οι προκλήσεις αμέτρητες και οι απαιτήσεις πολλαπλές. Μέλημά του Δήμου, η ανάγκη ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης των δημοτών σε θέματα που τους αφορούν και τους απασχολούν για τα παιδιά τους.

Διατροφή, όρια και αυτονομία, στρες και ψυχική ανθεκτικότητα, εθισμός στο διαδίκτυο και ηλεκτρονικά παιχνίδια, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, εφηβεία, εξάρτηση από ουσίες και ο,τιδήποτε απασχολεί έντονα κάθε οικογένεια με παιδιά και εφήβους θα συζητηθεί. Ομιλητές θα είναι Εκπαιδευτικοί – Διευθυντές των σχολείων ή επιστήμονες – επαγγελματίες διακεκριμένοι στο αντικείμενό τους.

Πρώτη θεματική ενότητα: Γνωρίζοντας – μαθαίνω να αντιδρώ, να ανέχομαι, να αγαπώ και να προχωρώ.

Το θέμα θα αναπτυχθεί σε τρεις συναντήσεις.

Πρώτη ομιλία – συζήτηση:

Θεωρίες ανθρώπινης Συμπεριφοράς. Τι τύπος γονέα είμαι; Τι τύπος είναι ο γιός μου / η κόρη μου; Πως μπορώ να εκφραστώ στον άλλον αλλά και να καταλάβω τον άλλον.

Ομιλητής: κος. Ματζάκος Πέτρος, Διευθυντής Λυκείου Φιλοθέης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ