Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Ερώτηση στη Βουλή του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Καθυστερεί η οριοθέτηση νεκροταφείου

και σταθμού μεταφόρτωσης

απορριμμάτων στο πρώην

Αεροδρόμιο του Ελληνικού

Για την καθυστέρηση στην οριοθέτηση νεκροταφείου και σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην έκταση του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Ν.Δ στη Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως αναφέρει ο κ, Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με το Ν. 4062/12 χωροθετείται, για την εξυπηρέτηση των Δήμων που συνορεύουν με το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού, νεκροταφείο και σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων στη συγκεκριμένη έκταση, ανεξάρτητα από τις συμβατικές υποχρεώσεις του επενδυτή. «Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση επιλύονται δύο μείζονα και χρόνια κοινωνικά προβλήματα των Δήμων του παραλιακού μετώπου», υπογραμμίζει. «Η ίδρυση νεκροταφείου δίνει οριστική και νόμιμη λύση σε ένα εκρηκτικό πρόβλημα που για πολλά έτη ταλαιπωρεί τους κατοίκους των νοτίων προαστίων, λόγω του κορεσμού των υπαρχόντων. Η δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης σηματοδοτεί το τέλος της πολυδάπανης μεταφοράς των απορριμμάτων της ευρύτερης περιοχής, αποφορτίζει τους οδικούς άξονες από τα ογκώδη οχήματα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά τους και εξασφαλίζει μεγάλο οικονομικό όφελος για τους δημότες», τονίζει συγκεκριμένα.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, στη συνέχεια της ερώτησής του, ζητά να πληροφορηθεί γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες ενέργειες εκ μέρους των αρμόδιων φορέων του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να προχωρήσει άμεσα η οριοθέτησή τους. «Πότε προβλέπεται η υλοποίηση και η παραχώρησή τους στους όμορους δήμους;», καταλήγει χαρακτηριστικά.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ