Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Επίκαιρη ερώτηση της Σοφίας Σακοράφα προς την κυβέρνηση

Δημοσιεύθηκε

στις

“Ανέστειλε τη λειτουργία

του το Σικιαρίδειο Ίδρυμα”

H Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο κα Σοφία Σακοράφα κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας σχετικά με τη λειτουργία του Σικιαρίδειου Ιδρύματοςστο Μαρούσι, το οποίο αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα λόγω της μη επιχορήγησης του από την πολιτεία.
Το κείμενο της ερώτησης της Βουλευτή είναι το ακόλουθο:

“Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα είναι Κέντρο Ανοιχτής Φροντίδας για την κατάρτιση παιδιών και νέων με νοητική υστέρηση και μαθησιακές δυσκολίες, που ιδρύθηκε το 1939 και εδρεύει στο Μαρούσι σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μέσα σε ιδιόκτητο οικόπεδο 18 στρεμμάτων.
Είναι Μη Κερδοσκοπικό Ν.Π.Ι.Δ. που εποπτεύεται και επιδοτείται από το Υπουργείο Υγείας, από τα ασφαλιστικά ταμεία των παιδιών και από δωρεές.
Επειδή με την από 4/9/12 επιστολή του προς τους γονείς και κηδεμόνες των φιλοξενούμενων παιδιών, ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος.
Επειδή έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους της Διοίκησης του Ιδρύματος “έγκριση προϋπολογισμού – απολογισμού” προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών.
Επειδή ήδη η Διοίκηση τα έτη 2010-2011-2012 έχει πετύχει σημαντική περιστολή του κόστους λειτουργίας.

Ερωτώνται  οι κ. κ. Υπουργοί,
1.Γιατί δεν επιχορηγήσατε το Ίδρυμα ενώ είχατε εγκρίνει τα απολογιστικά του στοιχεία και τον προϋπολογισμό του;
2.Τί σκοπεύετε να κάνετε με τα παιδιά και τους γονείς που ταλαιπωρούνται εξαιτίας της αδιαφορίας σας, μέσα σ΄ αυτή την οικονομική συγκυρία που ούτε δομές, ούτε περίθαλψη , αλλά ούτε και εκπαιδευτικό σύστημα λειτουργούν;”
 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ