Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Ποια θέματα απασχόλησαν τους νεαρούς Βουλευτές

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι έφηβοι στα έδρανα της Βουλής

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η πρώτη φάση της ΙΖ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, κατά την οποία συνεδρίασαν οι Επιτροπές των εφήβων βουλευτών που αντιστοιχούν στις Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα το  Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, συνεδρίασαν οι Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, καθώς και η Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ενώ την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, συνεδρίασαν η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως και η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου.

Οι έφηβοι βουλευτές, μέλη των Επιτροπών, εξέφρασαν τις σκέψεις τους πάνω σε θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη νέα γενιά, τα οποία τέθηκαν προς συζήτηση υπό μορφή νομοσχεδίων και είναι τα ακόλουθα:

•«Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – Καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στη Μέση Εκπαίδευση»

•«Στρατολογία των Ελλήνων»

•«Βελτιώσεις της Ποινικής Νομοθεσίας για τους ανήλικους δράστες, πρόληψη και αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας των ανηλίκων»

•«Καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας»

•«Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής»

Τις Επιτροπές που συνεδρίαζαν επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος παρακολούθησε τις απόψεις και τις προτάσεις των νέων που συμμετείχαν σε αυτές. Το «παρών» έδωσε επίσης ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, που υπήρξε εμπνευστής του προγράμματος.
Στις συνεδριάσεις προήδρευσαν βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ενώ τις παρακολούθησαν και μέλη της Επιτροπής προσωπικοτήτων του προγράμματος.
Ειδικότερα, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων προήδρευσαν οι βουλευτές Γιώργος Στύλιος (Ν.Δ.) και Άντζελα Γκερέκου (ΠΑΣΟΚ), στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων οι βουλευτές Χρίστος Δήμας (Ν.Δ.) και Γιάννης Κεφαλογιάννης (Ν.Δ.), στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης οι βουλευτές Κωνσταντίνος Κατσαφάδος (Ν.Δ.) και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ), στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων οι βουλευτές Βασίλης Κικίλιας (Ν.Δ.) και Χαράλαμπος-Σταύρος Κοντονής (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) και στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου οι βουλευτές Γιάννης Καράμπελας (Ν.Δ.) και Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ).
Σήμερα Δευτέρα συνεδριάζει, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, η Ολομέλεια της Βουλής των Εφήβων με την οποία ολοκληρώνονται οι εργασίες και εκδηλώσεις της φετινής ΙΖ΄ Συνόδου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ