Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Ερώτηση στη Βουλή από την Κατερίνα Παπακώστα

Δημοσιεύθηκε

στις

Προβλήματα σε προσωπικό και υποδομές

στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Ερώτηση, σχετικά με την ομαλή υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού- Δράση: Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” που αφορά στη στελέχωση των δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών, κατέθεσε η Βουλευτής Β’ Αθήνας και Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου. Όπως επισημαίνει, η Βουλευτής, η οικονομική συγκυρία έχει επιφέρει σημαντική αύξηση, τα τελευταία χρόνια στις αιτήσεις για τις δομές φροντίδας.

Ωστόσο, παραμένει ακόμα ζητούμενο, αν η εισροή αυτή των αιτήσεων, συνοδεύεται κι από αντίστοιχη εισροή υποδομών και εργαζομένων στους ΟΤΑ. Αν και το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 125.000.000 ευρώ, αρκετοί είναι οι Δήμοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα προσωπικού και υποδομών, αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο αριθμό των αιτήσεων για τον Σεπτέμβρη που έρχεται.
Η κα Παπακώστα, καταλήγοντας, ρωτά τους αρμοδίους Υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την άμεση υλοποίηση της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»;

2. Πώς προτίθενται να τακτοποιήσουν τις οικονομικές εκκρεμότητες προς τις δημόσιες δομές;

3. Προτίθενται να ανανεώσουν τις συμβάσεις των εργαζομένων παιδαγωγών στους Δήμους και με τι χρονοδιάγραμμα;

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ