Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Συνάντηση Ιταλών Βουλευτών με τον Πρόεδρο της Βουλής

Δημοσιεύθηκε

στις

Αλληλεγγύη στον ελληνικό

λαό από το ιταλικό Κοινοβούλιο

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ιταλικής Βουλής Rocco Buttiglione και τους Ιταλούς βουλευτές Margherita Boniver και Santro Gozi είχε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Βουλής καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους Ιταλούς βουλευτές για την αλληλεγγύη και τη στήριξη που παρέχει τόσο το Ιταλικό Κοινοβούλιο και η Ιταλική Κυβέρνηση, όσο και ο ιταλικός λαός  στον ελληνικό λαό, ο οποίος υφίσταται πολύ μεγάλες θυσίες για να επιτευχθεί η δημοσιονομική εξυγίανση.

 Ταυτόχρονα εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του ελληνικού Κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού στον ιταλικό λαό, που και αυτός δοκιμάζεται αυτήν την περίοδο.

• Φ. Πετσάλνικος: «Μπορούμε και θα βγούμε απ΄ αυτήν την κρίση»
«Η επίσκεψη αποτελεί απόδειξη καλής θέλησης και συμπαράστασης από το Ιταλικό λαό και το Ιταλικό Κοινοβούλιο προς το ελληνικό κοινοβούλιο και το ελληνικό λαό», υπογράμμισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Πετσάλνικος και πρόσθεσε:
«Ενημέρωσα την ιταλική αντιπροσωπεία για τις πολύ μεγάλες και οδυνηρές θυσίες που υποβάλλεται ο ελληνικός λαός και τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει για την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών της χώρας, ώστε να μας επιτρέψει την οικονομική σταθερότητα προκειμένου να βγούμε από την κρίση αυτή. Και θα βγούμε από την κρίση.
Υπογράμμισα επίσης ότι τα προβλήματα αυτά δεν είναι μόνο της Ελλάδας, αλλά μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Ιταλία, αλλά και άλλων χωρών. Όμως δεν πρέπει να κυριαρχεί μόνο η μείωση των ελλειμμάτων και η δημοσιονομική εξυγίανση. Η  πορεία στο μέλλον της Ευρώπης περνάει μέσα από την ανάπτυξη. Η ύφεση δημιουργεί πολλά προβλήματα,  εκτινάσσει την ανεργία στα ύψη, ιδίως των νέων.
Επομένως η ηγεσία της Ευρώπης πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν φθάνει μόνο η συζήτηση για την ανάπτυξη, αλλά απαιτούνται συγκεκριμένα προγράμματα, συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν επενδύσεις και ανάπτυξη και πάνω απ΄ όλα θέσεις εργασίας». 
 Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ακόμα ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά, οι άριστες σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεων, των Κοινοβουλίων και των λαών των δύο χωρών. «Μοιραζόμαστε, πρόσθεσε ο κ. Πετσάλνικος,  την αναγκαιότητα για ένα συγκεκριμένο όραμα για την Ευρώπη, το κοινό μας σπίτι, που θα στηρίζεται στο μακραίωνα πολιτισμό της Ελλάδας, της Ιταλίας και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών» .

•Rocco Butiglione: «Δεν υπάρχει Ευρώπη, χωρίς Ελλάδα»
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Buttiglione εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη του ιταλικού Κοινοβουλίου και του λαού στο ελληνικό κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό εκφράζοντας τον θαυμασμό του για το κουράγιο, την αποφασιστικότητα, το αίσθημα της ευθύνης που το Κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός αντιμετώπισαν τις φοβερές θυσίες που χρειάστηκαν για να μπει τάξη στα δημοσιονομικά πράγματα της χώρας.
Ευχήθηκε να έχει ευτυχή κατάληξη η διαδικασία του PSI, ώστε να υπάρξει σταθερότητα στην ελληνική κοινωνία και αναφέρθηκε αναλυτικά στην ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη στην Ευρώπη.
«Χρειαζόμαστε, είπε,  μια καινούργια ευρωπαϊκή πολιτική, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά προς την Πολιτική Ευρώπη, που θα αναλάβει συλλογικά  το μέλλον των λαών μας, με δημόσιο ευρωπαϊκό χρέος για να χρηματοδοτήσουμε τις υποδομές, την ανάπτυξη, την κοινωνία της γνώσης. Η σταθερότητα δεν διαρκεί χωρίς ανάπτυξη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι μια Οικονομική Ένωση, είναι μια αδελφότητα λαών, μια Πολιτιστική Ένωση με κοινές πολιτιστικές ρίζες. Ήταν ήττα για την Ευρώπη ότι δεν αναγνωρίστηκε στο ευρωπαϊκό σύνταγμα οι κοινές ελληνορωμαϊκές και χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης. Αυτές οι ρίζες ξεκινούν από την Ελλάδα, είμαστε όλοι στην Ευρώπη πνευματικά Έλληνες. Δεν μπορεί να υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα. Αυτό είναι ένα πολιτικό γεγονός και όχι ένα ρητορικό σχήμα.
Η Ευρώπη είναι Πολιτική Ένωση και το σύγχρονο πρόβλημα είναι να συνδυάσουμε την αγορά με την δημοκρατία, πρέπει οι λαοί να πειστούν για την ανάγκη ισορροπίας των Προϋπολογισμών αλλά δεν μπορεί να επιβάλλουμε θυσίες τέτοιες που φέρνουν τους λαούς σε απελπισία. Γι αυτό είναι σημαντική η αλληλεγγύη των χωρών που πλήττονται περισσότερο όπως η Ιταλία και η Ελλάδα. Είμαστε στο πλάι της Ελλάδας και πιστεύουμε ότι απ΄ αυτή τη δοκιμασία και η Ελλάδα και η Ευρώπη θα βγουν πιο δυνατές».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ