Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Τη λήψη πρωτοβουλίων από τον Πρόεδρο της Βουλής ζητάει η Λούκα Κατσέλη

Δημοσιεύθηκε

στις

“Πλήρης διερεύνηση των οικονομικών συναλλαγών και μεταβολών περουσιακών στοιχείων των Βουλευτών”

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου των Κομμάτων και των Βουλευτών, κ. Ευάγγελο Αργύρη, απέστειλε η Βουλευτής Β’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, κα Λούκα Κατσέλη.
Με την επιστολή αυτή ζητάει την πλήρη διερεύνηση τυχόν οικονομικών συναλλαγών και μεταβολών περιουσιακών στοιχείων μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που ενδέχεται να υποκρύπτουν παράνομες συμπεριφορές ή δραστηριότητες, από όλα τα αρμόδια Κοινοβουλευτικά και Δικαιοδοτικά όργανα. Η  κα Κατσέλη καταλήγει λέγοντας ότι με την ίδια επιστολή εξουσιοδοτεί εγγράφως τα αρμόδια συλλογικά όργανα της Βουλής να προβούν σε έλεγχο των εισοδημάτων, των περιουσιακών στοιχείων και των λογαριασμών, τόσο πριν όσο και μετά την είσοδό της στην πολιτική.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής
“Aθήνα, 22 Δεκεμβρίου  2011
Aξιότιμε κ. Πρόεδρε/κ. Αντιπρόεδρε,
Στην κρισιμότερη στιγμή μετά την μεταπολίτευση για τη Χώρα, καλούμεθα να διασφαλίσουμε μια προοπτική εξόδου από την οικονομική κρίση που θα προσδώσει ελπίδα στους κόπους και τις θυσίες των πολιτών και ταυτόχρονα θα εμπεδώσει πρότυπα και αξίες που θεμελιώνουν τα υπέρτατα αγαθά της δημοκρατίας, ιδιαίτερα δε  αυτών της ισονομίας και της ισότητας όλων των πολιτών απέναντι στο Σύνταγμα και τους Νόμους. Για τον λόγο αυτό, ως εκπρόσωποι του λαού, η δική μας συμβολή ενέχει τεράστια ηθική και ιστορική ευθύνη. Αν δεν λάβουμε σήμερα τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα τιμωρήσουν παραδειγματικά συμπεριφορές και πράξεις που πλήττουν βάναυσα το κύρος του πολιτικού κόσμου και αν δεν απαντήσουμε πειστικά σε εικασίες, γενικεύσεις και επιθέσεις έναντι του συνόλου των πολιτικών προσώπων, τότε η υφέρπουσα αυτή κριτική κινδυνεύει να νομιμοποιηθεί διαμέσου της ανίσχυρης βούλησης και της ηχηρής σιωπής μας.
Μετά και την ανάρτηση των στοιχείων των «πόθεν έσχες» του συνόλου των Βουλευτών την προηγούμενη Τρίτη και την έγερση ερωτηματικών αναφορικά με την μεταβολή περιουσιακών στοιχείων μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, παρακαλώ όπως  η Επιτροπή Ελέγχου των Κομμάτων και των Βουλευτών της Βουλής, σε συνεργασία με τις καθ ύλην αρμόδιες Δικαστικές Αρχές, την Εθνική Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, το Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και την Τράπεζα της Ελλάδας, καθορίσει ένα συγκροτημένο πλαίσιο ενεργειών με την ταυτόχρονη διασφάλιση όλων των σύγχρονων εποπτικών και ελεγκτικών μέσων που θα επιτρέψουν, μέσα σε ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα, την πλήρη διερεύνηση τυχόν οικονομικών συναλλαγών και μεταβολών περιουσιακών στοιχείων μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που ενδέχεται να υποκρύπτουν παράνομες συμπεριφορές ή δραστηριότητες.
Αναμένω από εσάς την άμεση λήψη πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση αυτή, προκειμένου να προστατευτεί η υπόληψη της συντριπτικής μερίδας του πολιτικού κόσμου, η οποία δεν αποδέχεται να ταυτιστεί με έκνομες πολιτικές συμπεριφορές οι οποίες σπιλώνουν το πολυτιμότερο κατ εμέ περιουσιακό στοιχείο ενός Βουλευτή, που δεν είναι άλλο από την τιμή και την αξιοπρέπειά του.
Για τους ανωτέρω αυτούς λόγους και όσον αφορά στο πρόσωπο μου, επιθυμώ να θεωρήσετε την επιστολή μου αυτή ως έγγραφη συγκατάθεση και εξουσιοδότηση προς τα αρμόδια συλλογικά όργανα της Βουλής, έτσι ώστε  να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για τον έλεγχο τόσο των εισοδημάτων και περιουσιακών μου στοιχείων, όσο και των λογαριασμών μου, τόσο πριν, όσο και μετά την είσοδό μου στον πολιτικό στίβο της Χώρας.
Με Τιμή
Λούκα Τ. Κατσέλη”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ