Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Συζήτηση ερώτησης του Α. Κακλαμάνη για την φορολόγηση ακινήτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα θέματα της σώρευσης στο πεντάμηνο Οκτ.2013 – Ιαν.2014 των ΦΑΠ 2010, 2011, 2012, 2013 που, μαζί με το φόρο εισοδήματος εξάντλησαν τη φοροδοτική δυνατότητα των φορολογουμένων και της υπερφορολόγησης των ακινήτων, της αναντιστοιχίας των αντικειμενικών αξιών με την πραγματικότητα και ειδικότερα του πρόσφατου φόρου υπεραξίας που οδήγησε στην πλήρη κατάρρευση της κτηματαγοράς και στη μηδενική είσπραξη εσόδων του κράτους, έθεσε στη Βουλή, ο πρώην πρόεδρός της και βουλευτής Β’ Περιφέρειας Αθηνών, Απόστολος Κακλαμάνης.

Αναπτύσσοντας σχετική επίκαιρη ερώτησή του, ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε ότι: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από 5,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και τον κ. Κ. Καραμανλή, για τα έργα και τις ημέρες των οποίων οι πάντες σιωπούν περιοριζόμενοι στην πανταχόθεν κατασυκοφάντηση του ΠΑΣΟΚ, έλαβε αμέσως μέτρα διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, όπως η άρση του απορρήτου των καταθέσεων. Σκοπός, η αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος που κατά την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία είχε φτάσει το 2009 σε 15,5% του ΑΕΠ, ενώ την προεκλογική εκείνη χρονιά είχε προστεθεί έλλειμμα 24 δις από την απελθούσα κυβέρνηση της ΝΔ».
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης, «ζήτησε να συζητηθεί με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του προβλήματος του φόρου υπεραξίας αλλά και των υπέρογκων προστίμων από τα οποία, αν και έφτασαν στα 17,5 δις, δεν εισπράχθηκε ούτε ένα εκατομμύριο ευρώ».
Στην απάντησή του, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ.Μαυραγάνης, διαβεβαίωσε ότι τα θέματα που έθεσε ο κ. Κακλαμάνης μελετώνται από την κυβέρνηση και θα υπάρξουν αποφάσεις προκειμένου να ενισχυθεί η κτηματαγορά, στόχος στον οποίο αποβλέπει και η νομοθετημένη, ήδη, μείωση του φόρου μεταβίβασης στο 3%»
   

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ