Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Οι “Μεταρρυθμιστές” του Σπύρου Λυκούδη

Δημοσιεύθηκε

στις


Πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, υπό τον τίτλο «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη» ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και νυν ανεξάρτητος, κ. Σπύρος Λυκούδης. Όπως ο ίδιος ανέφερε, η πρωτοβουλία του απευθύνεται σε όλες οι δυνάμεις του ιστορικού δημοκρατικού χώρου – από το δημοκρατικό και φιλελεύθερο κέντρο, τους σοσιαλιστές, έως και την ανανεωτική αριστερά. «Κεντρικό ζητούμενο είναι οι ριζικές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα των θεσμών,  χωρίς προαπαιτούμενα, ώστε να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.
Επέκρινε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για τη στάση τους τα χρόνια της κρίσης και μίλησε για επανάσταση του αυτονόητου, της κοινής λογικής, που θα δημιουργήσει συνθήκες συνεννόησης και συναίνεσης των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων.
Στην εκδήλωση βρέθηκαν τα πρώην στελέχη της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, τα οποία συμμετείχαν στη μεταρρυθμιστική τάση και αποχώρησαν μαζί με τον κ. Λυκούδη, αλλά και αρκετοί συνοδοιπόροι του από την εποχή του ΣΥΝ. Εκεί ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής, κ. Βασίλης Οικονόμου και στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Γιάννης Βούλγαρης και η κα Αθηνά Δρέττα που είχαν πρωτοστατήσει στην «κίνηση των 58», εκπρόσωποι της κίνησης νέων ΜΠΡΟΣΤΑ, αλλά και φίλοι του Ποταμιού και στελέχη της Ελιάς. Την προσπάθεια του κ. Λυκούδη στηρίζει ο πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος έστειλε σχετική επιστολή.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ