Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

ΚΚΕ: Εκρηκτική η κατάσταση στο Πάρκο Τρίτση

Δημοσιεύθηκε

στις


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών με θέμα τους απλήρωτους εργαζόμενους και τα εκρηκτικά προβλήματα στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ: Θανάσης Παφίλης, Χρήστος Κατσώτης και Λιάνα Κανέλλη.
Στην ερώτησή τους σημειώνουν πως από το Μάη παραμένουν απλήρωτοι οι 3 εργαζόμενοι του Πάρκου «Α. Τρίτσης», κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Οι εργαζόμενοι, που είναι αορίστου χρόνου, υπάγονται στο Μητροπολιτικό Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής, ενώ η ευθύνη διαχείρισης του Πάρκου έχει μεταφερθεί στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας.
Πέρα όμως από το πολύ σοβαρό ζήτημα της μη καταβολής της μισθοδοσίας, οι Βουλευτές τονίζουν πως η κατάσταση στο Πάρκο είναι πλέον εκρηκτική: «το προηγούμενο διάστημα η ΔΕΗ είχε διακόψει την ηλεκτροδότηση, λόγω συσσωρευμένων οφειλών. Τα στάσιμα νερά των λιμνών αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των επισκεπτών του. Κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου δεν υπήρχαν οι ελάχιστες δομές πυροπροστασίας».
Οι Βουλευτές του ΚΚΕ υπογραμμίζουν πως είναι  «μεγάλες οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχει εγκαταλείψει στην τύχη του έναν πνεύμονα πρασίνου για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας και του Λεκανοπεδίου της Αττικής συνολικά».
Και ακολούθως ρωτάνε τους Υπουργούς  ποια μέτρα θα πάρουν ώστε:
•       Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι.
•       Να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών του Πάρκου.
•       Να δοθεί επαρκής, σταθερή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
•       Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας, συντήρησης και φύλαξης του Πάρκου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ