Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Καταγγελία της Χ. Καφαντάρη για έλλειψη προσωπικού στη Δ/νση Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη επισκέφτηκε τη Δ/νση Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Θορύβων του ΥΠΕΚΑ.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Δ/ντή και τους αρμόδιους τμηματάρχες ενημερώθηκε λεπτομερώς για τη δραστηριότητα των υπηρεσιών της Δ/νσης αυτής, των προγραμμάτων και των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη και ξεναγήθηκε στα εργαστήρια μετρήσεων ρύπων, βαθμονόμησης, καθώς και στους χώρους καταγραφής δεδομένων του δικτύου σταθμών ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
“Από την επίσκεψη αυτή διαπιστώθηκε ότι η κυβέρνηση με τη μνημονιακή πολιτική της και την εφαρμογή των επιταγών της τρόικας, έχει αποψιλώσει το επιστημονικό και όχι μόνο προσωπικό των υπηρεσιών αυτών. Από την ενημέρωση προέκυψε ότι τα προγράμματα που τρέχουν, καθώς και οι εν εξελίξει διαγωνισμοί, κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν κυρίως λόγω της έλλειψης ειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού. Επίσης, το υπάρχον προσωπικό υπερβαίνει τα όριά του, κάνοντας την ανάγκη φιλότιμο, για να μπορεί να ανταποκριθεί στις τρέχουσες ανάγκες μιας υπηρεσίας που συνδέεται άμεσα με την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα που αναπνέουμε καθημερινά, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά πανελλαδικά, με προσωπικό που δεν αρκεί να καλύψει όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
Επιτακτική είναι η άμεση στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ώστε να ολοκληρωθούν τα εν εξελίξει προγράμματα και διαγωνισμοί, και η πολιτεία με αξιόπιστα μετρήσιμα και επεξεργασμένα στοιχεία να μπορεί να χαράξει και εφαρμόσει άμεσα πολιτική για το θόρυβο, την καπνομίχλη και το φωτοχημικό νέφος που ταλαιπωρούν τους πολίτες κυρίως στις μεγάλες πόλεις, χειμώνα καλοκαίρι”.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ